Da je 6. listopad jedan od najtragičnijih dana u novijoj pakračkoj povijesti svjedoči i činjenica da u nedjelju će biti održana dvije komemoracije tragičnim žrtvama iz dva rata u prošlom stoljeću.

S početkom u 10,15 sati u organizacija Hrvatskog časničkog zbora Pakrac-Lipik i Grada Pakraca bit će održana komemoracija kod kapele sv. Franje Asiškog u Gornjoj Obriježi u znak sjećanja na tragičan događaj iz 1991. godine kada je ubijeno 19 hrvatskih branitelja, 4 civila, a 12 branitelja je ranjeno što je kasnije ocijenjeno kao najtragičniji dan Domovinskog rata za pakračke branitelje. U 11 sati kod kapele će biti služena sveta misa koju će predvoditi sirački župnik Mihaj Kos.

Prije toga (9,30 sati) izaslanstva gradova, županije te predstavnici braniteljskih udruga položit će vijence i zapalili svijeće na spomen obilježjima u Batinjanima, Velikom Banovcu i Gornjoj Obriježi.

Zavičajna zajednica Španovčana kao i svake godine  organizira komemoraciju španovačkim žrtvama u znak sjećanja na taj dan 1942. godine kada su partizani u drugom svjetskom ratu napali selo, ubili 73 mještana civila, spalili selo, a preživjele rastjerali s trajnom zabranom povratka.

Sveta misa bit će održana u 11 sati u pakračkoj župnoj crkvi, a u 13 sati položeni vijenci na spomen obilježje u Španovici.