Danas se završava obilježavanje Dječjeg tjedna u OŠ Braće Radića Pakrac, a glavni sadržaj je obilježavanje Svjetskog dana tablice množenja  koji je prije osam godina pokrenut iz Poljske, a ove godine se je u projekt uključilo 4 579 škola širom svijeta, od kojih je licencu dobilo 59 hrvatskih. Kako je rekla učiteljica matematike Manuela Paragi u sklopu sata matematike djeca će rješavati testove iz tablice množenja, a oni koji zadatke riješe sto posto dobit će certifikat i poznavanju tablice množenja. Pored toga škola je oblijepljena velikim prikazima tablica množenja, plakatima s  brojnim primjerima rješavanja matematičkih zadataka i drugim edukativnim porukama.

Druga velika današnja aktivnost u školi u sklopu obilježavanja Dječjeg tjedna je zamjena uloga učitelja i učenika pa većinu današnje nastave umjesto učitelja predaju učenici. Kroz ovaj tjedan u školi je, pored ostalih prigodnih aktivnosti, proveden likovni natječaj na temu prava djeteta, a najuspjeliji radovi su izloženi u školskom holu.

Cijelog ovog tjedna učenici su slagali jelovnik u školskoj kuhinji pa ne čudi, kaže ravnateljica Sanja Delač, da su dominirala jela poput pizze i hot-doga. Učenici su ovog tjedna također birali i glazbu koja se pod odmorima puštala sa školskog razglasa.

U subotu "Tragom Jankovića"

Program se nastavlja u subotu kad je na rasporedu manifestacija “Tragom Jankovića” u sklopu koje će za posjetitelje biti organizirani brojni, zabavni i zanimljivi sadržaji, s ciljem povjesnog približavanja razdoblja između 1760. i 1861., tijekom kojeg su ovim područjem vladali članovi obitelji Janković.

Organizatori Muzej Grada Pakraca, Gradska knjižnica Pakrac i Osnovna glazbena škola Pakrac će kroz povijesnu priču posjetiteljima nastojat približiti dio zanimljive pakračke povijesti te na taj način očuvati važan dio baštine ovog prostora. Glavnina događanja će biti održana u Kompleksu Janković. Program počinje u 11 sati radionicom krasopisa „Učimo krasno pisati“, već od 12 sati je na rasporedu radionica izrade damskih torbica te ukrašavanja zastavica i uređenje dvorišta sadnjom cvijeća. Objed za pučanstvo je predviđen u 13 sati, na meniju je mađarski perkelt, a poslije objeda će biti upriličen pivski banket kao i „Barokni frizeraj“.

Od 14 sati počinju nagradne igre koje su bile omiljena zabava obitelji Janković. Organizator je pripremio dvije igre; „Osvoji pakrački dekret“ i grofičinu tombolu „Lov na sreću“.

Od 16 sati će posjetitelji moći krenuti u kostimiranu šetnju gdje će se pobliže upoznati s povješću vlastelinskog kompleksa, ali i pakračke župne crkve, Spahijskog podruma, te Hotela Pakrac na čijem mjestu je nekada bila gostionica u vlasništvu obitelji Janković. A od 17 sati za sve posjetitelje će u dvorištu kompleksa Janković biti upriličen barokna zabava, uz koncert i ples.

Dječji tjedan prema rasporedu završava u nedjelju (6. listopad) u 15 sati kad je predviđena "šetnja sličnih, a različitih" pakračkom Kalvarijom pod nazivom "Živim zdravo".