Prigodnom svečanošću jučer je u prostoru „Poduzetničkog inkubatora 2“ obilježena godišnjica rada pakračke tvrtke „Linteo“, koja se od listopada prošle godine bavi proizvodnjom svih vrsta promotivnih materijala tekstilne kategorije. Filijala je to zagrebačke tvrtke „Umbra design“, poznatog hrvatskog „igrača“ u svijetu promo-programa koja svojim proizvodima opskrbljuje važnije hrvatske klijente.

Letimičnim pogledom na jučerašnjem izložbenom panou pakračkog „Lintea“ moglo se vidjeti reklamnih majica, platnenih vrećica, sportskih torbi kao i ostalih tekstilnih proizvoda s natpisima poznatih hrvatskih, ali i svjetskih brendova što podrazumijeva visoku kvalitetu izrade u koju je prste umiješala i ova mala pakračka tvrtka.

„U Pakracu vršimo kompletnu uslugu krojenja i šivanja širokog asortimana sve do dotiska koji prepuštamo stalnim partnerima u Zagrebu, iako za manje količine postupno uključujemo i pakračke obrtnike koji se bave srodnom djelatnosti. Posla ima, od početnih pet  zaposlenih kroz godinu smo stigli do sedam. Od početnih pet strojeva danas imamo osamnaest, a ukupno gledajući radimo na nekih 80-90% kapaciteta. Rad se zasad odvija samo u prvoj smjeni i eventualno prve subote u mjesecu, ako to posao zahtjeva. Raduje me da narudžbe rastu, kao i to da smo postigli željenu kvalitetu izrade i držim da je pred nama sjajna perspektiva“ rekao nam je Srećko Žulj, direktor pakračke tvrtke.

Potvrdila nam je to i Ivana Žulj Knežević, vlasnica zagrebačkog Umbra design, tvrtke koja zaprima poslove i prosljeđuje ih u Pakrac, te konačnici vrši plasman finalnog proizvoda po zemlji i inozemstvu. „Gledamo sve više prema van, redovni smo na europskim sajmovima gdje sklapamo nove poslove, privlačimo nove poslovne partnere i produžujemo suradnju s postojećim, a konačan cilj nam je internacionalizacija poslovanja u što većem postotku. Naš proizvod vani sve više prepoznaju pa iako smo u ovom segmentu poslovanja skuplji od Turaka ili Kineza, nemjerljivo smo kvalitetniji te brži u isporukama. Kvaliteta je ono na čemu inzistiram, pa zato i Pakračani dolaze na česte blic-obuke da bi mogli pratiti visoke standarde. Plan nam je u budućnosti sve velike poslove raditi u Pakracu. Kroz nekoliko godina ovdje vidim rad u tri smjene uz nove strojeve i dodatna zapošljavanja. Temelji su postavljeni i nema razloga da se to ne dogodi“, najavila je Žulj Knežević i posebnu zahvalu uputila djelatnicima PCP-a na čelu s direktorom Vladimirom Gazićem na inzistiranju da se proizvodnja pokrene baš u Pakracu, gradu s poznatom tekstilnom tradicijom…