Grad Pakrac na svojoj službenoj internetskoj stranici objavio je poziv svim redovnim i redovitim studentima prve, druge, treće, četvrte i pete godine studija, koji imaju prebivalište dulje od pet godina na području Grada Pakraca i studiraju u Republici Hrvatskoj da podnesu prijavu za stipendiranje studenata iz programa  Grada Pakraca.

Kao i do sada stipendiranje će se obavljati po četiri kriterija. Jedan je  socijalni kriterij koji podrazumijeva 10 mjesečnih stipendija u iznosu od 800 kuna. Po njemu će se dodijeliti 10 stipendija s tim da lanjskih sedam stipendista po tom kriteriju, radi mogućnosti promijene stanje u obitelji, se također moraju natjecati u toj kvoti.

Po kriteriju deficitarnosti (800 kuna mjesečno)  ove godine je raspisan natječaj za šestero studenata u zvanjima:  magistar/magistra građevinarstva - 2 stipendije;  magistar/magistra edukacije matematike -  1 stipendija;  magistar muzike – učitelj/ica klarineta, gitare, violine, viole, violončela i trube – 1 stipendija;  magistar muzike – učitelj/ica klavira –  2 stipendije.

Za studente medicine  (10x1.200 kuna) ove godine su predviđene tri nove stipendije.

S po 400 kuna 10 mjeseci godišnje će se stipendirati  svi redovni studeni ostalih fakulteta počevši s drugom godinom studija.

Studenti koji već imaju ugovor o stipendiranju s Gradom, osim studenata po socijalnom kriteriju, za nastavak stipendiranje ne moraju se natjecati već samo dostaviti uobičajene podatke o uspješnom završetku studijske godine.

Krajnji rok za podnošenje prijava je 31. listopada, a osim na internetskim stranicama sve informacije zainteresirani mogu dobiti u gradskoj upravi.