U nazočnosti čak 99 ribolovaca pristiglih iz Bosne i Hercegovine, Slovenije, Austrije, Italije i Hrvatske na jezeru Pakra 2 u Banovoj Jarugi 14. rujna održan je 1. Memorijal „Dragutin Vondrak“. Međunarodno ribolovno natjecanje upriličeno je u čast poznatom sportašu i ribolovcu Dragutinu Vondraku iz Pakraca, višestrukom reprezentativcu Hrvatske koji je najveće sportske uspjehe postigao kao član ŠRD „Bjelka“ iz Sunje. Upravo je taj klub, zajedno s obitelji Vondrak, organizirao ovaj memorijal koji će u budućnosti čuvati sjećanje na nedavno preminulog Dragutina.

„Svi natjecatelji su bili oduševljeni natjecanjem, bez lažne skromnosti moram kazati da je organizirano doista na visokom nivou, upravo onako kako je to moj otac zaslužio. Siguran sam da je Drago ponosan i zadovoljan… Koristim priliku da zahvalim svima koji su pomogli natjecanje, kao i prijateljima iz ŠRU „Ilova“ iz Garešnice koji su to učinili ustupanjem prostora na jezeru Skresovi za svečanost proglašenja pobjednika. Hvala i generalnom sponzoru natjecanja – trgovini ribolovne opreme Topfishing iz Zagreba koja je u suradnji s renomiranim i poznatim francuskim brendom "Garbolino"osigurala za sve natjecatelje nagrade ukupne vrijednosti preko 30 tisuća kuna upotpunivši tako nagrade koje je osigurao organizator, a dodijeljen je 31 pehar te preko 100 medalja, što natjecateljima što sponzorima i volonterima“, vidno zadovoljan 1. memorijalnim turnirom bio je  Dejan Vondrak, Dragutinov sin i također višestruki reprezentativac te jedan od najboljih ribolovaca Hrvatske.

Sjajan odaziv kolega ribiča koji su željeli nazočiti ovom memorijalu kao i sponzora koji su prepoznali trenutak i važnost priredbe te pružili potporu neuobičajeno vrijednim nagradama samo su potvrda koliko je Drago značio ribičkom sportu…

„Otac je bio dugogodišnji sportski djelatnik u početku u golubarskim krugovima, a nešto kasnije u ribolovnim gdje je kao član ŠRD „Pakrac“ i „Slavonac“ Lipik nastupao za ekipe u županijskim i kup natjecanjima. Najveća ribolovna postignuća postiže za ekipom „Bjelke“ iz Sunje na čelu koje je kao kapetan osvojio dva puta naslov ekipnih prvaka Hrvatske, pet puta osvojio je naslov pobjednika kupa Hrvatske te predstavljao našu državu na pet svjetskih klupskih prvenstava. Bio je moja psihička i moralna podrška na 99% natjecanja što na državnom što na svjetskim prvenstvima…“ završio je Vondrak.

Pobjednik 1. Memorijala „Dragutin Vondrak“  je Tomislav Studen iz Popovače. Od pakračko-lipičkih predstavnika David Čatak (ŠRD Pakrac) je osvojio 47. mjesto, Mario Fider (ŠRD Slavonac) je bio 49. Njegov klupski kolega Ivan Sabo bio je 59., Damir Leš (Pakrac) je zauzeo 71. mjesto, dok je Saša Majić bio 82.

Nagrade najboljima, među ostalima, uz sina Dejana uručile su i Dragine unučice sedmogodišnja Laura i godinu i pol stara Ema.