Pakračka policija je ovog vikenda evidentirala dva kriminalna djela vezano uz automobile kakvi u Pakracu dugo nisu zabilježeni.

U noći subotu na nedjelju s parkiralištu u Ulici Matije Gupca, nepoznati počinitelj (ili više njih) je otuđio osobni automobil marke „Volkswagen“, daruvarskih registarskih oznaka u vlasništvu 40-godišnjaka.

Također u nedjelju, između 21 do 21,55 sati, u Pakracu, u Ulici kneza Domagoja, nepoznati počinitelj, ili više njih, je na neutvrđeni način zapalio unutrašnjost osobnog automobila marke „Mercedes“, daruvarskih registarskih oznaka, u vlasništvu 57-godišnjaka koji je bio parkiran i nezaključan u dvorištu. U oba slučaja policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljima protiv kojih slijedi kaznena prijava.

Tri dana u zatvor zbog omalovažavao policijske službenike

Poučan je i primjer iz prometa od subote 14. rujna. Na cesti u blizini mjesta Omanovac oko 16.40 sati, 62-godišnji vozač koji je bio pod vidnim utjecajem alkohola i odbio alkotest, upravljajući osobnim automobilom marke „Opel“, daruvarskih registarskih oznaka, izgubio je nadzor nad vozilom te sletio u putni kanal. Prilikom postupanja policijskih službenika omalovažavao ih je i vrijeđao te je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog odbijanja alkotesta i neprilagođene brzine te optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz članka 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Nakon provedenog prekršajnog postupka produženo mu je zadržavanje u zatvoru u Požegi u trajanju od tri dana,  javlja Nikolina Janković,  glasnogovornica PU Požeško-slavonske.