Pomalo nezapaženo, malo pomalo, neposredno uz Pakru pored vatrogasnog doma nastala su tri zgodna sadržaja za igru i edukaciju, ponajprije namijenjen djeci i psima.

Već desetljećima na tom prostoru, uz jedno seljenje bliže Pakri, na lijevoj obali funkcionira dječje igralište koje je, sudeći po našoj fotografiji snimljenoj u ponedjeljak kasno poslijepodne, bilo vrlo dobro posjećeno. No s druge strane obale u prosincu je službeno otvoren prvi park za pse u Pakracu veličine oko 600 četvornih metara čime je završio projekt  „Vau park“ Osnovne glazbene škole Pakrac vrijednosti 21.000 kuna koji je sufinancirala INA.

U vrijeme našeg fotografiranja ovaj simpatičan sadržaj je koristio tek jedan četveronožni ljubimac, dok je jedan vlasnik za sebe i svog ljubimca osvježenje potražio neposredno u susjedstvu u koritu Pakre koja je u skladu s godišnjim dobom bila toliko siromašna vodom da je jedva tekla. No susjedi ovih objekata, koji su prvi nastanili ovaj prostor, pakrački  vatrogasci, rekli su nam da vlasnici dovode svoje četveronožne ljubimce u većoj mjeri nego što je to bilo tog ponedjeljka. Dojam u vrijeme našeg posjeta je ipak da je to nedovoljno s obzirom da, prema saznanju komunalnog redara Tomislava Luksetića, na području Pakraca ima oko 1300 pasa, a ovo je doista jedini prostor u gradu namijenjen baš njima.

Dodatni sadržaji prostoru su dali i sami vatrogasci postavivši uz „vau park“ i poligon za vježbanje za vatrogasni pomladak koje su u ponedjeljak koristile grupe djece vježbajući vatrogasne igre.

Dodatnu simpatičnost cijelom prostoru daje i pješački most koji je gradski komunalni pogon  na originalan način koristeći kao podnicu metalnu rešetku zanovio prije tri ili četiri godine, kao i činjenica da je uklonjena vječita šikara koja je rasla uz zemljani bent prema željezničkoj pruzi, mada ima mogućnosti i potrebe da se prostor dodatno učini urednijim.

Slobodnog prostora ima još i vjerojatno bi se mogao dodati još po koji sadržaji kako bi ovaj simpatičan dio grada bio posjećeniji i interesantniji pri čemu podsjećamo da je na tom prostoru prije nekoliko godina bio i poligon za bicikle. Očekujemo vaše prijedloge.