banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

Jučerašnjom četvrtom po redu izvedbom pred domaćom publikom  pakračkog mjuzikla „Tko pjeva, zlo ne misli“ i odličnom glazbom te današnjim raznolikim i bogatim programom“Pozdrav ljetu“ za djecu i odrasle obilježili su ovaj vikend na Omanovcu u organizaciji „Zelenog vrha“.

Današnje poslijepodne većinu vremena posvećeno je djeci pa je program započeo  zanimljivom strip radionicom koju je održao poznati hrvatski crtač Dalibor Talajić na kojoj je sudjelovalo tridesetak mališana, dok je za one revnije vježbanju i gimnastici bila organizirana cirkusko - žonglerska radionica koju su vodili stručnjaci iz zagrebačke Cirkorame.  Uz to, pripadnici HGSS-a prezentirali su svoj adrenalinski park za djecu koji su postavili za ovu priliku pa su najhrabriji okušali i u penjanju na umjetnu stijenu te u različitim načinima spuštanja užetom.

Da je program bio dobro osmišljen govori i činjenica da su mnoge pakračke i lipičke obitelji ovu priliku iskoristile za kvalitetan obiteljski izlet i druženje na otvorenom, uz odličnu ugostiteljsku ponudu jela i pića te ugodnu i opuštenu atmosferu koja je vladala u i oko planinarskog doma.

Promocija knjiga Dalibora Talajića i likovna kolonija

Uz dječje igre i kreativnost, odrasli su mogli u popodnevnim satima uživati i u kulturnom programu.

Dalibor Talajić, akademskim zvanjem profesor klarineta, pozivom crtač stripova koji radi za Marvel,, pakračkoj publici predstavio je svoj autobiografski roman „Most ponad burne rijeke“ u kojem govori o borbi s autizmom njegova sina i iskustvu s poremećajem autističnog spektra koji je jedan od rijetkih koji je napisao otac.

Kako je rekao prilikom predstavljanja, on pokušava stvari sagledavati realno, iako suočavanje s autizmom vlastitog sina dovelo ga je do toga i da vjeruje u nemoguće.
Godinama je strahovao gledajući vlastitog sina kako svakim danom postaje sve udaljeniji, kako mu pogled postaje sve prazniji, kako u jednom trenutku postaje biljka, a u drugom divlja zvijer koja satima vrišti. Knjigu koja je ustvari priča o upornosti, snazi i hrabroj borbi oca za sina posjetitelji su mogli nabaviti na samoj promociji.

Uz promociju knjige, na Omanovcu su gostovali i članovi Likovne grupe „DA“ iz Daruvara koji su organizirali cjelodnevnu likovnu koloniju te predstavili slikarska djela koja su nastala tijekom dana.

Vikend „Pozdrav ljetu“ još nije završio jer je današnja večer na Omanovcu rezervirana za odličnu glazbu. Publici će se predstaviti osječki jazz band Sing Song Swing, a tijekom večeri, u pauzama između glazbenih nastupa, predstavit će se akrobatski umjetnici iz Cirkorame koji će izvesti spektakularni Fire light show. Nakon što završi svirka uživo, slijedi Disco groznica u izvedbi dj Pokya. Zagarantirana zabava "na brdu", pa još se stigne potegnuti do Omanovca.

FOTOGALERIJA

 

 

 

 

 

 

 

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić