Planinarski dom Omanovac  ovaj vikend 30. i 31. kolovoza bit će mjesto glazbeno-scenskog događanja uz mnogo kreativnih radionica, kazališta na otvorenom te različitih zabavnih sadržaja za djecu i odrasle.

"Pozdrav ljetu" kako je nazvan program koji će se odvijati u i oko planinarskog doma, počinje u petak 31. kolovoza od 16 sati glazbom 70.-ih i 80.-ih godina, a između 17 i 18 sati posjetitelji će imati prilike vidjeti prvi pakrački mjuzikl "Tko pjeva zlo ne misli" koji je tri puta napunio pakračku kino dvoranu i koji se počeo prikazivati i izvan Pakraca.

Poslije 19 sati na terasi planinarskog doma uslijedit će glazbeni nastupi lokalnih glazbenika, duet  "Nešo i Ivana" te "Gašo one man band", a nakon glazbe uživo oko 23 sata slijedi disco na otvorenom uz reprodukciju najpopularnijih hrvatskih i stranih disco-dance uspješnica po odabiru DJ Poky-ja.

Subota rezervirana za kreativne radionice  

Bogat i raznolik program u subotu 31. kolovoza započinje u 12 sati kada će vrlo zanimljivu strip radionicu održati poznati hrvatski crtač Dalibor Talajić. Od 14 sati za  djecu će biti organizirana cirkuska žonglerska radionica koju će voditi stručnjaci iz zagrebačke Cirkorame, pripadnici HGSS-a prezentirat će svoj  adrenalinski park za djecu , a u suradnji s BK „Titan“ bit će instaliran i biciklistički mini bike park s atraktivnom stazom i rampama za skokove.
Uz strip radionicu, Dalibor Talajić će oko 16 sati posjetiteljima predstaviti svoj autobiografski dnevnički roman „Most ponad burne rijeke“ koji govori o borbi s autizmom, a oko 17 sati bit će predstavljeni umjetnici, članovi Likovne grupe Daruvar te njihova slikarska djela nastala na cjelodnevnoj likovnoj koloniji ovogodišnjeg programa „Pozdrav ljetu“.
Pakračkoj publici će se ekskluzivno predstaviti bandovi Sing song swing iz Osijeka i Eho band iz Metkovića, a tijekom večeri u pauzama između glazbenih nastupa,predstavit će se akrobatski umjetnici iz Cirkorame koji će izvesti spektakularni fire light show.

Tijekom cijele subote za posjetitelje bit će pripremljena ugostiteljska ponuda hrane i pića, a dobrodošli su i oni koji se odluče kampirati, stoji u pozivu Dejana Nagyja, voditelja i domaćina Planinarskog doma Omanovac.