U čast i sjećanje na dr. Ivana Šretera te povodom 28. godišnjice otmice predsjednika pakračkog HDZ-a, lipičkog liječnika i mirotvorca, danas je u organizaciji Udruge hrvatskih branitelja RH odvožena rekreativna maratonska biciklijada koja je okupila članove Udruge i prijatelje suborce iz Pakraca i Lipika.

Biciklijada je krenula u 6 sati s trga Sv. Jurja u Đurđevcu, a zatim je preko Pitomače, Virovitice, Grubišnog Polja, Velikih Zdenaca i Daruvara stigla do Pakraca i Lipika.

Bicikliste je u Pakracu dočekala gradonačelnica Anamarija Blažević kod biste dr. Ivana Šretera gdje su položeni lampioni i odana počast, a tom prilikom gradonačelnica Blažević zahvalila je svima na isticanju žrtve našeg dr. Šretera koji je, ne samo Pakračanima, simbol herojstva, ali i nerazriješenih sudbina svih ljudi koji su završili u srbočetničkom logoru Bučje.

Predsjednik Udruge hrvatskih branitelja RH Dražen Šemovčan naglasio je kako je biciklijada organizirana da bi se podsjetile državne institucije kako ni danas ne znamo gdje se nalaze posmrtni ostaci dr. Ivana Šretera koji je zaslužio da bude dostojno sahranjen da bismo mu se mogli pokloniti i izraziti zahvalnost za sve ono što je učinio, ne samo za Zapadnu Slavoniju, nego i za cijelu Hrvatsku.

Lampioni su položeni u Lipiku u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju, čija se spomen ploča nalazi u njezinu predvorju i kod spomenika braniteljima Lipika.