U odmaralištu “Cvrčak” na Viru pakračkog Gradskog društva Crvenog križa u nedjelju 11. kolovoza je smjena gostiju. Grupu korisnika pakračke udruge „Latica“ i korisnika Caritasove kuće „Sv. Vinka Paulskog“ iz Oborova koja trenutno ljetuje zamijenit će 60-ak djece područja Pakraca i Lipika izabrana putem socijalnih vijeća gradova Pakraca i Lipika te djeca čiji roditelji financiraju troškove boravka.

Sezonu ljetovanja na Viru otvorila su 17. lipnja djeca iz Centra za odgoj i obrazovanje Rudolf Steiner iz Daruvara, nakon njih u odmaralištu su boravili članovi Udruge za osobe s intelektualnim oštećenjima „Golubica“ iz Vukovara, daruvarski umirovljenici, Udruga invalida iz Siska te Pakračani i Lipičani, a u dvanaestodnevnom boravku na Viru su ljetovala i djeca iz Srpskog kulturnog društva „Prosvjeta“ iz Zagreba. Sezona ljetovanja u odmaralištu traje do 29. kolovoza, a zadnja grupa gostiju bit će umirovljenici iz Novske, Požege, Pakraca i Lipika.

U odmaralištu će do kraja sezone ljetovati oko 600-ak gostiju, što je uobičajena brojka svake godine, i sva mjesta su popunjena, rekla je Danijela Kiš, ravnateljica GD HCK Pakrac. Istaknula je kako su brojni pojedinci korisnici odmarališta na Viru i više od 15 godina zaredom, privlačno je odraslima koliko i djeci, a želja je da se sezona ljetovanja na Viru produži i na rujan koji zna biti vremenski povoljniji od srpnja ili kolovoza pa će tijekom jeseni i zime pokušati animirati što više udruga i građana.

Ravnateljica Kiš najavila je i radove na fasadi objekta odmarališta koji bi do početka iduće sezone trebali biti gotovi, kao i manji obim unutarnjih radova, kako bi boravak gostiju bio što ugodniji.