Radnici i mehanizacija tvrtke Autoprijevoznički obrt Vlado Amić iz Badljevine današnjim asfaltiranjem pri kraju privode modernizaciju takozvanog Domšić sokaka u naselju Omanovac, započetu sredinom srpnja ove godine. Prije samog asfaltiranja sokaka dugog 125 metara, prethodilo je i proširenje ceste, ali i rješenje pitanja oborinskih voda te proširenje i stabilizacija ulaznog mostića pored glavne ceste. Vrijednost radova financiranih iz gradskog proračuna je oko 95 tisuća kuna.

Osim Domšić sokaka asfalt će uskoro dobiti i mjesna cesta prema groblju udaljena dvjestotinjak metara dalje u smjeru Daruvara, a za cestu dugu 180 metara iz proračuna će biti izdvojeno 140 tisuća kuna. Osim toga na groblju je tijekom godine gradskim novcem dovršen izbetoniran i nadstrešnicom pokriven prostor za pogrebnu ceremoniju vrijedan 5 tisuća kuna, a napravili su ga djelatnici Vlastitog pogona Grada Pakraca.


Zadovoljstvo tijekom radova danas je izrazila i gradonačelnica Anamarija Blažević koja je posjetila radilišta  i tom prilikom najavila nove dobre vijesti za mještane Omanovca. U planu je, već sljedeće godine, priprema dokumentacije za radove na obnovi objekta u vlasništvu Grada Pakraca smještenog uz glavnu cestu u samom centru sela (bivša trgovina), kojeg bi mještani koristili kao Društveni dom.
„Radi se o velikoj investiciji vrijednoj oko milijun kuna koliko bi koštala kompletna obnova. Iduće godine je u planu izrada dokumentacije, a jednom kad krenu radovi obnavljat ćemo ga u fazama. Vrijedni mještani Omanovca to zaslužuju, osobito njihove udruge i vatrogasci, jer svi oni danas, zajedno s Mjesnim odborom, za svoj rad koriste derutni prostor stare osnovne škole.“ poručila je gradonačelnica Blažević.