Danas poslijepodne na našim prodajnim mjestima u Pakracu i Lipiku možete kupiti novi 566. broj Pakračkog lista u kojem možete pročitati:

PRIČA S NASLOVNE STRANE: PAKRAC PO PRVI PUT DOBIVA PROMETNU STRATEGIJU

Za sigurniji promet potrebno popraviti prometnice, znakove i ponašanje

Pakrac bi do kraja godine trebao dobiti strategiju prometnog razvoja Grada Pakraca. Za razliku od nekih drugih strategija koje imamo ili smo ih imali, poput strategija turizma i slično, ova nam se u praksi čini vrijednija i značajnija. Dva su razloga tome: istražujući temu prometne regulacije na našim ulicama i putnim pravcima nameće se zaključak da je obavljena na način zadržavanja postojećih znakova i regulacija ili pak poprilično proizvoljno kako je netko od osoba u nadležnim službama mislio da to treba u danom trenutku učiniti. Drugi razlog proizlazi iz činjenice da bi nam u trenutno aktualnoj modernizaciji gradskog trga i ubrzo nakon toga Ulice hrvatskih velikana, ove dvije izrazito frekventne prometne površine osim u vremenu predviđenom za dostavu, trebale postati pješačke zone, što će nužno zahtijevati i izmjene u dosadašnjem režimu prometovanja po ostalim središnjim gradskim površinama.   Piše Darko Baronica.

INTERVJU: GABRIELA SABO SELEŠI, VODITELJICA UREDA TURISTIČKE ZAJEDNICE GRADA PAKRACA

Turistima kada dolaze u Pakrac najvažnija je gastronomija

Kontinentalna turistička ponuda doživljava sve veću afirmaciju, pa tako se porast turističkih dolazaka bilježi i na području naše županije. Pakračka turistička ponuda postaje prepoznatljiva ne samo zbog nezagađenosti okoliša i ljepote prirode, već i zbog događanja koja sve više privlače posjetitelje sa strane. O turističkoj promidžbi Pakraca, smještajnim kapacitetima te planovima i potencijalima za turističku budućnost, razgovarali smo s Gabrielom Sabo Seleši, voditeljicom ureda Turističke zajednice Grada Pakraca. Razgovarala Iva Širac.

LJUDI I ŽIVOT

SENDI ŠTRBAC, PAKRAČKA MARATONKA

Slučajna sportašica pomjera vlastite granice

Problem s hlačama koje pri jutarnjem oblačenju nisu otišle dalje od pola bedara, postale su ustvari i glavni su razlog što je naš grad dobio još jednu sportašicu. Sendi Štrbac je spas ili rješenje problema neželjenih kilograma, poput mnogih žena, potražila u rekreacijskom trčanju. Suprotno očekivanju, sva muka koja dolazi nakon pretrčanih kilometara nije joj postala mrska, već naprotiv… Piše Dinko Kliček.

ZVONKO MARTINOVIĆ, DOBITNIK NAJVEĆEG OBRTNIČKOG PRIZNANJA

„Zlatne ruke“ nakon 30 godina obrtništva

Hrvatska obrtnička komora svake godine dodjeljuje svojim članovima „Zlatne ruke“, najveće obrtničko priznanje. Rade to veoma „škrto“ pa je tako od 85.000 obrtnika u Hrvatskoj ove godine priznanje dobilo samo njih četvero, po jedno iz Varaždinske županije, Vinkovaca, Zagreba i naš obrtnik Zvonko Martinović. Tako je po prvi put to priznanje dobio jedan pakrački obrtnik

NAKON 15 GODINA: Uklonjena ružna skela u centru grada 

MINISTAR GOSPODARSTVA DARKO HORVAT U PAKRACU: Želja svih je vratiti drvnu industriju u Pakrac

SANDA ŠKONDRO: Država potiče kupnju, mladima Kusonje najjatraktivnije

RADOVI NA PAKRI: Novo korito kroz Kusonje

ASFALTIRANJE: Asfalt u sokacima u Banovcu i Pakracu

ZAVRŠENA OVOGODIŠNJA ARHEOLOŠKA ISTRAŽIVANJA: U potpunosti otkriveni ostaci gotičke crkve

GRADILIŠTE PORED SPARA: Do kraja godine stiže Pepco

TOPLICE LIPIK: Liječnici stekli nova stručna zvanja

UPISI U SREDNJU ŠKOLU: Nitko od Pakračana u građevinare

PROMJENE U CRKVENIM REDOVIMA: Velečasni Juraković umirovljen, Jozo Zorić novi je pakrački župnik

REORGANIZIRANA NOGOMETNA NATJECANJA: Hajduk i Lipik zajedno u međužupanijskoj ligi

 

Sve to pročitajte u NOVOM BROJU PAKRAČKOG LISTA kojeg možete kupiti već danas na sljedećim lokacijama:  MLIN I PEKARE (Hrvatskih velikana, Strossmayerova, Matije Gupca, Prekopakra), KTC, TO KRNDIJA.