Pepco, europski lanac diskontnih trgovina koji nudi odjeću za cijelu obitelj i proizvode za kućanstvo, do kraja jeseni otvorit će trgovinu u Pakracu, na lokaciji pored sadašnjeg „Spara“, potvrdili su nam iz tvrtke Cautio Našice koja je investitor u poslovni prostor koji grade za potrebe „Pepca“.

Prema dokumentu kojim traže potvrdu glavnog  projekta  riječ je o prizemnom prodajnom prostoru neprehrambenih artikala veličine 15 x 33,5 metra.

Sama lokacija, bar kada je u pitanju Pakrac, nije posve slučajno odbrana. Naime, investitor u objekt, tvrtka Cautio je u vlasništvu poznate našičke obitelji braće Mihalj; Mladena, Stipe i Nedjeljka, koja je svoj kapital stekla u trgovini kroz  pokretanje trgovačkog lanca Minaco koji je početkom ovog stoljeća prvi u Pakracu izgradio veliki supermarket upravo na jugu. Cjelokupan lanac, pa time i pakrački market, nekoliko godina kasnije  je prodan  Billi, kojeg je pred dvije godine kupio Spar. Tako je dolazak Pepca u Pakrac svojevrsni povratak u njega i braće Mihalj.

Prošlog tjedna smo poslali upit u tvrtku Pepco, no osim potvrde da je zaprimljen i proslijeđen nadležnim službama druge informacije do danas nismo dobili.

Pepco djeluje od 2004. godine kada je lanac trgovina pod tim imenom pokrenut u Poljskoj. Prema podacima na internetu 2013. godine počinje širenje izvan Poljske da bi danas u Europi imao  oko  11.000 zaposlenih u 1200 trgovina.  Od 2017.  godine djeluje i u Hrvatskoj u kojoj sada ima 40-tak trgovina u 30-tak gradova,  nama najbliža u Daruvaru.

Radove na gradilištu započete prošlog tjedna izvodi našička tvrtka IDM Gradnja, potvrdili su nam u Cautiu.