Kako je jučer objavio službeni portal Požeške biskupije, biskup Antun Škvorčević objavio je 28 razrješenja i imenovanja u Požeškoj biskupiji koja će rezultirati i kadrovskim promjenama u našim župama.

Radi bolesti pakrački župnik Matija msgr. Juraković je razriješen službe župnika Župe Uznesenja BDM u Pakracu i službe dušobrižnika u Općoj županijskoj bolnici i bolnici hrvatskih veterana u Pakracu. Njega će zamijeniti Jozo Zorić, dosadašnji  župnik Župe sv. Franje Asiškoga u Lipiku, koji je pored toga obnašao i dužnosti  upravitelja Župe sv. Jurja Mučenika u Čagliću i dušobrižnika u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju u Lipiku, a od sada će osim dužnosti pakračkog župnika Župe Uznesenja BDM biti  i dušobrižnikom u Općoj županijskoj bolnici i bolnici hrvatskih veterana u Pakracu te po isteku petogodišnjeg mandata ponovno  dekan Pakračkog dekanata.

Od ostalih imenovanja u župama pakračko-lipičkog kraja ističemo: za upravitelja Župe sv. Franje Asiškoga u Lipiku, upravitelja Župe sv. Jurja Mučenika u Čagliću i dušobrižnika u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju u Lipiku imenovan je Roko Ivanović, dosadašnji upravitelj Župe sv. Ivana Krstitelja u Crncu.

Oliver Kranjčić razriješen je službe upravitelja Župe sv. Marije Magdalene u Donjoj Obriježi i službe pastoralnog suradnika u Župi Uznesenja BDM u Pakracu te imenovan upraviteljem Župe sv. Marije Magdalene u Sopju, dok je na njegovo mjesto upravitelja Župe u Donjoj Obriježi imenovan Mihael Kos,  dosadašnji župnik Župe Pohoda BDM u Siraču.

Velečasni Matija Juraković je tako radi bolesti umirovljen nekoliko dana prije nego što će napuniti 40 godina aktivne svećeničke službe. Naime mladu misu je služio u rodnim Lazama (rođen 1954.)  pored Nove Gradiške 29. srpnja 1979. godine (sv. Marta). U Pakrac je došao  kao svećenik 2007. godine iz Požege i postao 16. pakrački župnik u povijesti pakračke župe koja je počela 1754. godine imenovanjem Petra Besletića za prvog pakračkog župnika.

Velečasni Jozo Zorić bio je na čelu lipičke župe osam godina.