Misi u Pakracu danas je nazočilo 50-tak bivših pripadnika 117. križevačke bojne i njihove obitelji.  Nakon deset godina oni su u organizaciji tamošnje podružnice Hrvatskog domobrana obišli bojišnicu na kojoj su bili 1991. godine. U nastavku boravka na našem području obići će oba pakračka muzeja, spomen obilježja u Kusonjima i na Bučju te na Trokutu. U Pakracu su im domaćini Dinko Miovec ispred Udruge civilnih invalida Domovinskog rata te Velimir Lujanac i Dario Marošević ispred Udruge hrvatskih dragovoljaca domovinskog rata.

Od jučer u Pakracu boravi i 30-tak članova Sindikata MUP-a podružnice Policijske uprave zagrebačke i članovi njihovih obitelji. Oni su jučer u prijepodnevnom programu obišli lipičku ergelu i Lipik, a poslijepodne Pakrac te spomen obilježja u Kusonjima i Bučju. Pred pakračkom policijskom postajom ih je dočekao Miroslav Vacek koji im je govorio o početku Domovinskog rata te Tomislava Klobučar ispred Turističke zajednice Pakrac koja im je govorila o trenutnim arheološkim iskapanjima, provela kroz grad uz posjet pivovari Slavonika i obadva muzeja.

Prespavali su u planinarskom domu na Omanovcu gdje će danas imati sportske igre u kojima će im se pridružiti članovi sindikata PU Požeško-slavonske i Policijske postaje Daruvar.