Mario Lopar novi je predsjednik RK „LiPa“ Pakrac – Lipik, a na toj je poziciji zamijenio Krešimira Hihlika, zaključeno je na izvanrednoj izbornoj skupštini kluba održanoj 11. srpnja u sportskoj dvorani u Pakracu. Osim novog predsjednika klub je dobio i novog predsjednika NO, a nakon ostavke Siniše Karačića tu će funkciju u budućnosti obavljati Petar Sommer. I Lopar i Sommer aktivni su igrači pakračkog rukometnog trećeligaša.
Izvještaje za prošlu 2018. godinu podnio je Krešimir Hihlik, a iz financijskog je vidljivo da je klub u tom periodu raspolagao s nešto više od 200 tisuća kuna, od čega je najviše došlo od Grada Pakraca (105 tisuća) dok je Grad Lipik u godišnjem klupskom proračunu participirao s 30 tisuća kuna. Hihlik je obrazložio i isto tolike rashode, a najviše novca utrošeno je na normalno funkcioniranje kluba koji ima i stotinjak djece u mlađim uzrasnim kategorijama sa svim pripadajućim natjecanjima i troškovima, pa nije niti bilo potrebe previše objašnjavati kuda je i za što novac otišao.


Iz financijskog plana za tekuću godinu vidljivo je da je Pakrac preko SZGP pojačao dotaciju na 115 tisuća, kao i Lipik koji će u ovoj godini iz svog proračuna za rukomet izdvojiti 45 tisuća kuna.
Izvješće o ostvarenim klupskim rezultatima u protekloj sezoni iznio je trener Vladimir Pipal koji je kazao da je klub u 3.HRL Istok u 26 odigranih utakmica ostvario 13 pobjeda, 2 remija i 11 poraza te u konkurenciji 14 klubova osvojio 5 mjesto što je nazvao tek solidnim rezultatom.
„Iako smo bili bez rezultatskog imperativa, mogli smo i bolje. Ovime ništa ne prigovaram svojim igračima, žalim tek za čestim izostancima, naročito vratara Keščeca koji bi svojom kvalitetom priskrbio koji bod više, pa bi i pogled na konačnu tablicu sigurno bio još ugodniji.“

Pipal tvrdi da je upravo vratarska pozicija u LiPi najkritičnija i da u budućnosti treba više pažnje posvetiti radu s golmanima. U narednoj sezoni „LiPa“ će igrati u istom rangu, pripreme počinju 10. kolovoza, a prvenstvo sredinom rujna.
O radu škole rukometa izvijestio je Sven Zerdin, jedan od trenera mlađih uzrasta. U mini rukometu natjecale su se 3 ekipe i to 09/10 dječaci i 09 djevojčice. Dječaci su zauzeli 3. i 5. mjesto dok su djevojčice bile prve. Osim matičnog natjecanja išli su i na prvenstvo Hrvatske u Karlovac s 4 ekipe (dvije muške i dvije ženske) te igrali i neke turnire. Dječaci 06 su natjecanju u 1. HRL Istok osvojili 10. mjesto u konkurenciji 20 klubova. Djevojčice 08 igrale su veliki rukomet u Međužupanijskoj ligi te su kroz suradnju popunjavale kadetsku momčad ŽRK Lipik koji se natječu u 1. HRL Sjever.
Pozdravljajući rezultate Škole rukometa Hihlik je dio zasluga pripisao i roditeljima koji voze na utakmice i tako financijski rasterećuju klub barem u tom segmentu. U budućnosti se planira uvesti još jedna muška kategorija (dječaci 08) koja će se natjecati u 1. HRL Istok.


O ustrojstvu kluba koji masovnošću i pomlatkom staje uz bok nogometu i tako postaje respektabilan sportski čimbenik na ovom području, pohvalno je govorila i gradonačelnica Anamarija Blažević. Govoreći o financijama obećala je u budućnosti zadržati barem postojeću razinu, ali je kao i dosad spremna povremenim financijskim injekcijama i „pogurati ako zapne“. Zadovoljna je i porastom interesa za rukometom kod mladih, te rekla kako je svako dijete dobiveno na rukomet i sport općenito, zapravo mala pobjeda nad kompjutorima i mobitelima.
O porastu popularnosti rukometnog kluba govori i puna pakračka dvorana tijekom domaćih utakmica, a biltenska statistika koja ne laže pokazuje da je pakrački trećeligaš imao daleko najposjećenije utakmice od svih klubova. S druge strane porast broja kategorija stvorio je problem kod termina treninga pa su seniori već zakinuti za jedan termin u odnosu na prošlu godinu. O tome je govorio i Denis Relota, tajnik SZGP koji je pohvalio suradnju i kooperativnost kluba po tom pitanju te poželio jednako kvalitetnu suradnju i ubuduće.
Uspješan sportski rad i što bolje rezultate u budućnosti poželio je i Renato Marinić, jedan od osnivača kluba, rekavši pritom da ga raduje vraćanje Lipika u ozbiljnije financiranje kluba te da se vid pomoći mora sagledati i kroz plaćanje školovanja trenera i slične akcije. Pozvao je i bivše rukometaše da se primaknu klubu i pomognu u njegovu radu. Njegov kolega Siniša Karačić istaknuo je i ovogodišnja priznanja Ivanu Macuri i njemu osobno, za sportaša godine i sportskog djelatnika u izboru Pakračkog lista i SZGP te ustvrdio da je i to potvrda ispravnog puta pakračkog rukometnog kluba.