Poduzetnički centar Pakrac je kroz projekt „Korisnička podrška PCP-a“ i program „Pružanje visokokvalitetnih usluga za MSP putem poduzetničkih potpornih institucija“ ostvario zacrtane ciljeve postavljene prilikom pokretanja projekta , a to su pružanje učinkovite pomoći poduzetnicima kroz modernizaciju i razvoj s ciljem stabilizacije i jačanja položaja na tržištu. O uspješnosti projekta svjedoče i predočeni rezultati: 11 korisnika novih usluga, 105 korisnika usluga informiranja, 176 poduzeća primilo je nefinancijsku (savjetodavnu) potporu te 36 novih poduzeća koja primaju potporu, rečeno je na završnoj konferenciji projekta održanoj 10. srpnja u Poduzetničkom centru Pakrac.

Projekt „Korisnička podrška PCP-a“ je trajao 18 mjeseci, a ukupna vrijednost je 618.809,06 kn, od čega je 470.047,41 kn sufinancirano od strane Europskog fonda za regionalni razvoj (EFRR).
Tijekom trajanja projekta poduzetnicima su na raspolaganju bile različite besplatne usluge savjetovanja i informiranja kao što su knjigovodstvene usluge za poduzetnike početnike, priprema projektnih prijedloga za natječaje, provedba projekata, izrada natječajne dokumentacije pri kandidiranju, pravna savjetovanja, izrada poslovnih planova, edukacije namijenjene ženama poduzetnicama te druge edukacije kao što su prijenos poslovanja obiteljskih poduzeća, energetska učinkovitost u poslovanju i slično.

- Rezultati projekta su nastali uslijed pružanja novih te unaprijeđenih postojećih stručnih savjetodavnih usluga Poduzetničkog centra, a odnose se na unaprijeđeni i osnaženi konkurentski položaj lokalnih poduzetnika mjerljiv kroz smanjene troškove poslovanja, osigurana sredstva za razvoj poslovanja, novu opremu i tehnologije, novo zapošljavanje, izlazak na nova tržišta, prelazak iz faze poduzetnika početnika u fazu rasta i razvoja, odnosno povećanu stopu preživljavanja. Projektom se osiguralo da poduzetnici s područja Grada Pakraca u pravo vrijeme raspolažu svim relevantnim informacijama koje mogu biti važne za njihovo poslovanje stavljajući ih u isti položaj s poduzetnicima iz razvijenih krajeva kojima su takve informacije možda često bile dostupnije, rečeno je prilikom prezentacije rezultata projekta „Korisnička podrška PCP-a“.