Jučer su  započeli radovi na modernizaciji dijela Ulice Kalvarija. Riječ je o jednom od zadnjih pakračkih neasfaltiranih sokaka koji se iz Ulice 30. svibnja pruža okomito prema dječjem vrtiću pod Kalvarijom i završava kao slijepa ulica, ali se formalno vodi kao dio Ulice Kalvarija u kojem se nalaze četiri kuće i približno isto toliko gradilišta.

Radovima je obuhvaćeno proširenje i stabilizacija nosivog sloja, odvodnja i rješavanje oborinskih voda ugradnjom linijske rešetke te presvlačenje novim asfaltnim slojem u dužini 78 i širini 4 metra. Vrijednost radova je približno 110.000 kuna  za što su osigurana sredstva iz proračuna Grada Pakraca. Radove izvodi pakračka tvrtka Autoprijevoznik Vlado Amić. Završetak radova očekuje se u do kraja idućeg tjedna.

Time će asfaltna ulica stići vrlo blizu ostatku Ulice Kalvarija, odnosno tamošnjem dječjem vrtiću. Hoće li u nekoj budućnosti ona biti spojena na svoju matičnu prometnicu i omogućen pristup vrtiću i tom dijelu iz samog gradskog središta još nije poznato, a dio odgovora mogla bi dati i nova prometna strategija Grada Pakraca čija je izrada u tijeku.