Današnjim posjetom dvadesete skupine od dvjestotinjak učenika osmih razreda s područja pet slavonskih županija, završava se projekt „Domovinski rat u Pakracu“ koji je proveden u organizaciji vukovarskog Memorijalnog centra Domovinskog rata i Grada Pakraca. Tijekom posljednja dva mjeseca Pakrac je kroz njega posjetilo nešto manje od četiri tisuće učenika. Oni su kroz organizirani program bili upoznati s ratnim događanjima na našem području, gradskom povijesnom i kulturnom baštinom, ali i turističkom ponudom grada danas.
Učenicima su tijekom boravka u Pakracu na usluzi bili djelatnici Turističkog ureda, gradske uprave i oba pakračka muzeja, a za povijesni osvrt pobrinuli su se profesori Stjepan Benković i Branko Križan.
„Ovo je treća godina uspješne suradnje s Memorijalnim centrom Domovinskog rata Vukovar koji u potpunosti financira ovaj projekt. Želim naglasiti da je ova godina po broju učenika najmasovnija, što nas čini izuzetno zadovoljnima, jer nam je i cilj sve što radimo prezentirati što većem broju mladih ljudi van naše županije“, rekla je Gabriela Sabo Seleši, voditeljica ureda Turističke zajednice grada Pakraca.
Sve grupe su imale identičan program koji je počinjao predavanjem na lokaciji početka Domovinskog rata ispred Policijske postaje Pakrac, a nastavljen je šetnjom po ratnoj liniji razgraničenja. U Hrvatskom domu odslušali su predavanje o Domovinskom ratu, posjetili potom kapelicu u Kusonjama, dok je ostatak dana bio je rezerviran za turističke i slobodne aktivnosti…