Promocijom knjige „100 godina nogometnog kluba Hajduk Pakrac“, autora Duška Kličeka, u četvrtak s početkom u 19 sati u vijećnici u kuriji Janković će započeti središnji dio programa kojim naš nogometni klub obilježava sto godina postojanja.

Sat vremena kasnije u Muzeju grada Pakraca na istu temu će biti otvorena izložba kojom će fotografijama i raznim uporabnim predmetima biti predstavljena povijest organiziranog igranja nogometa u Pakracu i rad NK Hajduka. Tome će doprinijeti i 12-minutni film kojeg je po scenariju Duška Kličeka režirao Ivan Jakovljević koji će biti premijerno izveden u sklopu otvaranja izložbe.

U subotu s početkom u 11 sati u Hrvatskom domu dr. Franjo Tuđman će biti održana svečana akademija na kojoj će današnje generacije igrača Hajduka prigodnim priznanjima zahvaliti generacijama prije njih koji su doprinijeli očuvanju u razvoju ovog najstarijeg pakračkog sportskog društva.

Svih sedam sadašnjih selekcija „Hajduka“ do Hrvatskog doma sa stadiona će doći u svečanom defileu koji će proći središnjim gradskim ulicama.

Poslijepodne na gradskom stadion u čast svog rođendana nastupi će mlađe selekcije kluba.