U organizaciji Udruge hrvatske policije branitelja Pakraca i Lipika te Grada Pakraca ovog vikenda bit će obilježena 28-godišnjica smrti Vlade Laučana, prvog poginulog hrvatskog policajca u Domovinskom ratu na našem području.
Program obilježavanja započinje 9. lipnja u 9 sati na Gradskom stadionu u Pakracu gdje se odigrava 12. Memorijalni turnir „Vlado Laučan“ koji će ove godine biti izuzetno atraktivan. Naime, nastupaju kategorije prednatjecatelja (djeca predškolskog uzrasta) koji inače nemaju previše prilika u natjecateljskim okolnostima demonstrirati tek usvojene nogometne vještine i ovo je prilika da se pokažu i zarade prve aplauze na otvorenoj sceni. Najavljeno je osam ekipa s područja Virovitice, Daruvara, Požege, Novske, Lipika i Pakraca. Obzirom na dob natjecatelja, očekuje se pristojno popunjena stadionska tribina i prava navijačka atmosfera koja će sunčanu nedjelju (barem prema najavama) i ovaj memorijal u spomen Vladi Laučanu učiniti još ugodnijom.

Nešto kasnije, u 10,15 sati bit će održana komemoracija kod spomen obilježja na Toranjskom putu, mjestu pogibije Vlade Laučana. U 11 sati kod spomenika žrtvama u Španovici bit će služena sveta misa za Laučana i sve ubijene poginule Španovčane.