Redakciju Pakračkog lista danas je prijepodne (kao i u utorak) posjetila skupina učenika osmih razreda (8A i 8B razred) Osnovne škole braće Radića iz Pakraca s ciljem upoznavanja novinarskih formi intervjua i reportaže, a sve u sklopu nastave jezičnog izražavanja na temu novinarski stil.
„Namjera nam je da se učenici u praksi uvjere kako novinarski posao izgleda u pravoj redakciji te da i iz prve ruke doznaju kako se stvaraju ovi novinarski oblici. Naravno, kao nastavnica očekujem da će se ovo iskustvo „licem u lice“ odraziti i na kvaliteti njihove domaće zadaće koja je usko povezana s današnjom posjetom“, kazala je nastavnica hrvatskog jezika Martina Nenadović - Lneniček.
Tijekom dva školska sata učenike je u stvaranje intervjua detaljno uveo Darko Baronica, urednik tiskanog izdanja Pakračkog lista dok im je formu i nastajanje reportaže približila Iva Milinčević, urednica internet izdanja. Grafičko oblikovanje novina te samo funkcioniranje redakcije prilikom završnog procesa proizvodnje tiskanog izdanja pojasnio je grafički urednik i novinar Dinko Kliček.