Danas poslijepodne na našim prodajnim mjestima u Pakracu i Lipiku možete kupiti novi 564. broj Pakračkog lista u kojem možete pročitati:

PRIČA S NASLOVNE STRANE:  EUROPSKI NOVCI U PAKRAČKIM UDRUGAMA

Prilika volonterima za  višestruko uvećavanje proračuna i sadržaja

Veliki uspjeh koji je kod pakračke publike postigla izvedba mjuzikla „Tko pjeva zlo ne misli“ KPD „Sloge“ kroz projekt financiran s 590.000 kuna sredstvima Europske unije ostvario je višestruku korist: pakračka kazališna publika dobila je vrhunsku predstavu koju je kroz dosadašnje dvije izvedbe, a bit će ih još, vidjelo više od 600 gledatelja ili maksimalni kapacitet Hrvatskog doma. Pokazalo je da se i u ovakvim malim sredinama bez neke osobite umjetničke tradicije može pripremiti vrhunski scenski događaj. No od toga možda je važnije što su mnoge neprofitne udruge i ustanove shvatile da s dobrom idejom mogu iz europskih fondova pronaći sredstva za financiranje svojih programa i želja  o kojima su zbog siromaštva do lani mogli samo sanjati. Piše Darko Baronica

INTERVJU:  MARIJAN PROHASKA, PREDSJEDNIK NK „HAJDUK“ PAKRAC

Pobjedimo svaki put kada okupimo djecu i mladež

Nogometni klub Hajduk Pakrac polovinom lipnja obilježit će sto godina rada. Obilježavanje ove obljetnice najstarije pakračke sportske udruge zapravo traje na različite načine već cijelo proljeće, a što nosi nastavak, kakvo je danas stanje u Hajduku, kakvi su planovi razgovarali smo Marijanom Prohaskom, čelnim čovjekom kluba još od 2008. godine.

LJUDI I ŽIVOT: SINIŠA KARAČIĆ - SIKI IZ PAKRACA

Rukama punih gelera pisao rukometnu povijest

“Poznajete me kao sportaša koji uvijek traži, ali i pruža maksimum, a takvo shvaćanje sporta nastojim kroz svoje sportsko djelovanje prenijeti i na mlađe generacije“, rekao je Siniša Karačić - Siki u ožujku ove godine, prilikom primanja priznanja za najboljeg sportskog djelatnika u 2018. godini, na svečanosti proglašenja održanoj u Hotelu Pakrac. Da je nagrada stigla u prave ruke sumnje nema, međutim… „iako cijenim i poštujem ovaj izbor, kao dugogodišnjem pakračkom sportašu, sve ove godine neostvarenom mi je ostala želja da budem proglašen sportašem grada“, rekao je tada ne zamjerajući nikome i ništa naš poznati sportski radnik, umirovljeni policajac, ratni invalid, dijete Pilane…Piše: Dinko Kliček

BOLNICA PAKRAC: Potpisan ugovor o energetskoj obnovi

DOBRA VIJEST ZA VOZAČE: Do jeseni nova stanica za tehnički pregled vozila

NOVI NOVCI IZ MINISTARSTVA REGIONALNOG RAZVOJA: Za dva projekta 640.000 kuna

PAKRACU NOVI POVLAŠTENI STATUS: Ispravljena nepravda iz 2014. godine

KATASTARSKA IZMJERA: Vlasnici upoznati s prijedlogom rješenja

NOVOOTVORENA ORDINACIJA DENTALNE MEDICINE: Ortopantomogram od sad i u Pakracu!

IZBORI ZA EUROPSKI PARLAMENT: Pakračani na 22 biračka mjesta

STRANAČKI SKUPOVI: Predstavili se HDZ i SDP

MANJINSKI IZBORI: Izlaznost manja od 10 posto

GRAD PAKRAC: Udrugama i ustanovama iz proračuna oko 1,1 milijun kuna

PRESELJENA SPOMEN KOSTURNICA: Novo počivalište na Gavrinici

PREDSTAVLJEN MJUZIKL KPD „SLOGA“: Prvorazredni pakrački kulturni događaj

8. MULTIPAK: Sedam dana multi - uživancije

SKLONIŠTE ZA ŽIVOTINJE: Gradska mjera potaknula udomljavanje pasa

ZAVRŠEN KUGLAČKI KUP „BLJESAK“: Pobjednici Branko Manev i organizator

18. OLIMPIJSKI FESTIVAL DJEČJIH VRTIĆA: Pakrac ugostio 400 mališana

 

Sve to pročitajte u NOVOM BROJU PAKRAČKOG LISTA kojeg možete kupiti već danas na sljedećim lokacijama:  MLIN I PEKARE (Hrvatskih velikana, Strossmayerova, Matije Gupca, Prekopakra), KTC, TO KRNDIJA.