„Današnjim danom završavate jedno poglavlje svog života. Napuštate ovu školu i profesore koji su bili dio vaših života zadnjih četiri ili pet godina. Znamo da je bilo lijepih trenutaka i možda onih manje lijepih, ali se nadamo da ćete nas ipak pamtiti po dobu i da ćete s jednim odmakom shvatiti da je sve ono na što smo vas tjerali bilo za vaše dobro“, tim se riječima danas Anita Dašek, pedagoginja u Srednjoj školi Pakrac, obratila i oprostila od 96  maturanata koji su se okupili na prigodnom programu u Gradskoj sportskoj dvorani Pakrac.

Prigodnim riječima oproštaja uz lijepe želje na novim životnim izazovima od pakračkih maturanata u ime svih profesora i djelatnika škole oprostio se i Vilim Grgić, zamjenik ravnatelja SŠ Pakrac. Maturante su već tradicionalno poimenično prozvali njihovi razrednici darivavši ih simboličnim poklonima, a govorom u ime svih maturanata, oprostila se i Franjica Haramija, maturantica opće gimnazije.

Već po tradiciji, izabrani su najbolji učenici u generaciji, tako je Stela Sarić najbolja učenica po uspjehu, Barbara Hora i Ivan Svjetličić najbolji sportaši dok je Nika Zelić proglašena najredovitijom učenicom s najmanje izostanaka. Po prvi puta ove godine maturanti su birali i njima najbolje profesore pa su titulu zaslužili Tanja Španjić, Jasna Žunčić, Matej Visković, Martina Špeić i Sonja Bašić.

Norijada je nakon svečanog dijela nastavljena sportskim igrama i nogometnom utakmicom profesora i maturanata.

VIDI FOTOGALERIJU