Glazbom, plesom, scenskim iskazom i prezentacijama Srednja škola Pakrac obilježila je danas svoj dan prigodnim programom u Hrvatskom domu „Dr. Franjo Tuđman“ koji su u suradnji s profesorima priredili učenici srednje škole i učeničkog doma, a u kojem su predstavili sve aktivnosti, natjecanja i projekte na kojima su radili protekle godine.

Učenicima, profesorima i stručnim suradnicima obratio se Dario Čilić, ravnatelj Srednje škole Pakrac, zahvalivši se svima na dobroj suradnji, kolegama profesorima na trudu i znanju koje su uložili nastojeći učenike što bolje pripremiti na nadolazeći život, radnicima škole na tehničkoj podršci kojom su doprinijeli što boljim radnim uvjetima te posebno učenicima škole koji su je svojim rezultatima i aktivnostima najbolje promovirali na natjecanjima svih razina; školskim, županijskim, regionalnim i državnim. Istaknuo je kako je Srednja škola Pakrac prva uvela volontiranje u palijativi, da su zapaženi kao volonteri iz školskih klupa kao i po humanitarnom radu. Isto tako, pakračka srednja škola provodi eksperimentalni program „Škola za život“, a ove godine završena je i energetska obnova mješovitog učeničkog doma što je podiglo standard učenika smještenih u njemu. Izrazio je nadu da će vrijeme i obaveze koje su pred njima uspješno privesti kraju te da će uspješno završiti nastavnu godinu i državnu maturu.

Želju da svi učenici koji pohađaju osnovne i srednje škole imaju jednake uvjete kao oni u velikim gradovima istaknuo je dožupan Vedran Neferović dodavši kako je zadovoljstvo vidjeti pakračku srednju školu europski orijentiranu, koja privlači učenike i time garantira opstojnost u ovom dijelu županije.

Program je bio prilika istaknuti učenice koje su tijekom četverogodišnjeg školovanja ostvarile odličan uspjeh, pa su tako prigodno nagrađene Stela Sarić i Lana Zoldoš,učenice opće gimnazije, te Gabriela Androić, učenica smjera fizioterapeutski tehničar. Osim njih, kroz video prezentaciju, istaknuti su svi učenici i njihovi mentori koji su na županijskim i državnim natjecanjima i smotrama ostvarili zapažene rezultate.

Uslijedili su glazbeni, plesni i scenski dio programa te predstavljanje aktivnosti, školskih i europskih projekata, obilježavanja važnih datuma u kojima su učenici i profesori sudjelovali proteklu školsku godinu. Nakon svečanog programa druženje je nastavljeno uz sportske igre u pakračkoj sportskoj dvorani.