22. Združena vatrogasna vježba, održana 19. svibnja u Badljevini u organizaciji Vatrogasne zajednice Pakrac – Lipik i DVD Badljevina, okupila je 13 vatrogasnih društava i više od stotinu vatrogasaca pristiglih da kroz pokazne terenske vježbe demonstriraju i provjere stanje vatrogasne operative i tehnike. Obilježavajući ujedno i Dan svetog Florijana – zaštitnika vatrogasaca, vatrogasci s našeg područja na postavljenim su poligonima, pripremljenim pored badljevačke osnovne škole, kroz četiri montirane situacije demonstrirali spašavanje unesrećenih i imovine.
Gašenje požara na otvorenom prostoru, izvlačenje unesrećenog ispod automobila, spašavanje osoba iz zatvorenog objekta te evakuacija iz višekatnih objekata, svojom su atraktivnošću privukli i brojne mještane Badljevine koji su se iz prve ruke uvjerili da pored ovako uvježbane vatrogasne službe doista mogu mirno spavati.

Potvrdili su to u uvodnom obraćanju i predsjednik GV Pakrac Miroslav Ivančić i gradonačelnik Lipika Vinko Kasana. Pohvalivši dosadašnja vatrogasna djelovanja na našem području i izrazivši povjerenje u buduća te čestitavši Dan sv. Florijana, Ivančić je između ostalog kazao kako je angažman vatrogasaca i odanost pozivu ujedno i dokaz ljubavi prema gradu, sugrađanima i domovini. Kasana je u obraćanju, osim primarnih vatrogasnih djelovanja, naglasio i ostale vatrogasne usluge rekavši da su vatrogasci zbog svoje organiziranosti najsigurnija pomoć u raznim ugrozama po građane i imovinu.

[FOTOGALERIJA]

U ime županijske vatrogasne zajednice postrojene vatrogasce je pozdravio Tomislav Ašenbrener, kao i predsjednik VZ Pakrac – Lipik Tomislav Stokić. U ime domaćina Združene vježbe to je učinio Josip Kaćera, predsjednik DVD-a Badljevina.