Matica umirovljenika Pakrac-Lipik danas je domaćin 18. županijskih sportskih igara za umirovljenike na kojima, uz domaćine,  sudjeluju članovi i predstavnici matica iz Vetova, Velike, Požege, Jakšića, Čaglina, Kutjeva, Brestovca, Kaptola, Pleternice i Orljave.

Oko 180 članova matica umirovljenika natječe se danas u pikadu, belotu, šahu i kuglanju, a sve njih je na prostoru ispred Doma umirovljenika u Pakracu prva pozdravila Ruža Vulinović, predsjednica Matice umirovljenika Pakrac-Lipik, zahvalivši svima na dolasku i mogućnosti na domaćinstvu županijskih sportskih igara za umirovljenike, koji su kako je rekla, itekako vitalni dio zajednice što se vidi po redovitom sudjelovanju umirovljenika u različitim lokalnim i županijskim događanjima.

Uspjeha u sportskim natjecanjima poželio im je i Ivan Ronta, predsjednik Matice umirovljenika Požeško-slavonske županije, kao i pakrački dogradonačelnik Marijan Širac uputivši svima dobrodošlicu, ali prvenstveno ugodnog druženja.

Sportske igre umirovljenika otvorio je dožupan Vedran Neferović izrazivši zadovoljstvo što aktivnosti umirovljenika na području cijele županije ne nestaju, nego upravo suprotno, obogaćuju život zajednice različitim sadržajima koje provode u svojim maticama.

Svečanom činu otvaranja igara doprinijeli su i članovi zbora Matice umirovljenika Pakrac-Lipik. Nakon završetka igara i podjele pehara najuspješnijim ekipama i pojedincima za goste je pripremljen ručak uz druženje i glazbu.