Prema rezultatima koje je objavila Europska komisija Pakrac se nalazi među prihvaćenim gradovima za dodjelu vaučera vrijednog 15 tisuća eura koji se dijele sukladno inicijativi WiFi4EU koja je trajala od 4. do 5. travnja, a zahvaljujući kojoj će preko sto hrvatskih gradova i općina dobiti besplatni Wi-Fi u javnom prostoru. Ukupan proračun u tom pozivu iznosio je 51 milijun eura, a čak 10 tisuća prijava zaprimljeno je iz svih zemalja koje sudjeluju u programu, tj. iz država članica EU-a, Islanda i Norveške.
Prihvatljivim kandidatima potpora će biti izdana u obliku navedenog vaučera u vrijednosti 15.000 EUR po jedinici, a prijavitelji se obvezuju platiti internetsku pretplatu, održavanje opreme i održavanje besplatne bežične mreže najmanje tri godine.
U ime našeg Grada za sredstva se "metodom najbržeg prsta" natjecao Poduzetnički centar Pakrac. „Vaučer će biti utrošen za postavljanje pristupne wi-fi točke na javnom mjestu, a radna ideja je da se odašiljač sa signalom radijusa od jednog do dva kilometra locira negdje između bolnice i škole zbog koncentracije ustanova, ali i budućeg Sportskog rekreacijskog centra, no o točnoj lokaciji još će se razgovarati“, kazao je direktor LRA PCP Vladimir Gazić.