Do kraja rujna Pakrac bi trebao dobiti novu stanicu za tehnički pregled vozila. Radovi na njenoj izgradnji, odmah pored sadašnje, započeli su prošlog mjeseca i prema potpisanom ugovoru trebali bi biti gotovi do kraja rujna, odgovorili su na naš upit iz ureda Davorina Pavlovića, predsjednika Uprave Centra za vozila Hrvatske, investitora u ovom projektu i vlasnika postojeće stanice.

Podsjećamo, Centar za vozila Hrvatske je u proljeće 2016. godine postao vlasnik pakračke tvrtke “Papuk trgovina”. Oni su tada otkupili dionice svih 18 malih dioničara ovog društva i tako postali vlasnici cjelokupne tvrtke sa svom imovinom među kojima su nekretnine: stanica za tehnički pregled vozila s ogromnim pratećim zemljištem, bivši vatrogasni dom na početku Obale Petra Krešimira IV. kao i prizemlje te prvi  kat zgrade “projektnog biroa” u kojoj je sjedište tvrtke. „Papuk trgovina“ je time integriran u sustav Centra za vozila Hrvatske d.d.

Dvije linije za preglede

Prema prispjelim odgovorima na naš upit u Centru su nakon analize stanja postojeće pakračke stanice zaključili „da postojeći objekt više ne ispunjava standarde koje smo usvojili u Centru za vozila Hrvatske. S obzirom na to da imamo dovoljno prostora za izgradnju novog objekta bez utjecaja na radne kapacitete postojeće stanice u razdoblju gradnje, odlučili smo se za izgradnju novog objekta. Novi objekt je projektiran kao stanica za tehnički pregled vozila s dvije tehnološke linije, od kojih je jedna tehnološka linija s kanalom za pregled osobnih i teretnih vozila, a druga tehnološka linija sa škarastom dizalicom za pregled osobnih automobila.  U  novom će objektu biti značajno povećan administrativni prostor za stranke i za rad naših djelatnika. Standardi objekta su isti kao i u ostalim našim novim i obnovljenim objektima.“

Odgovarajući na pitanje o broju zaposlenih iz Centra kažu: “Povećavanje broja djelatnika u stanicama za tehnički pregled vozila u izravnoj je vezi s obimom posla koji se obavlja u njima. Očekujemo da će otvaranje nove stanice s dvije tehnološke linije smanjiti čekanje stranaka na uslugu tehničkog pregleda i registracije, a time dovesti i do povećanja broja usluga u objektu. Posljedično, u idućem razdoblju, od jedne do dvije godine, vjerojatno ćemo imati potrebu za povećavanjem broja djelatnika u stanici.

Na upit što će biti s postojećom stanicom i planiraju li još koji novi sadržaj na tom prostoru odgovaraju da je taj objekt u derutnom stanju i više ne udovoljava njihovim standardima pa će biti uklonjen. Još nisu donijeli odluku hoće li graditi neki pomoćni objekt kao primjerice samoposlužnu autopraonu ili neki drugi sadržaj.

Bit će još gradnje i obnove

Kada su u pitanju ostali objekti kojima su postali vlasnici preuzimanjem „Papuk trgovine“ ističu da su na objektu uprave (tzv „projektni biro“) u suvlasničkom odnosu i do rješenja vlasničkog odnosa na cijelom objektu, nisu u mogućnosti investirati u nove sadržaje. Postojeći lokali u prizemlju su u najmu i suradnja s najmoprimcima je odlična na obostrano zadovoljstvo.

Stari vatrogasni dom je prodan društvu „Sima-Agro“ d.o.o. iz Donjih Sređana i prema informacijama koje imaju, novi vlasnik planira u skoroj budućnosti rekonstruirati i obnoviti ovaj objekt.