Dječji vrtić „Maslačak“ i Grad Pakrac bili su domaćini 18. Olimpijskom festivalu dječjih vrtića Požeško-slavonske županije koji je danas održan na gradskom stadionu. Na ovom olimpijskom natjecanju za mlade koje su organizirali Hrvatski olimpijski odbor, Požeški športski savez i Sportska zajednica Grada Pakraca pod pokroviteljstvom Grada Pakraca nastupilo je 400 mališana iz 10 vrtića naše županije.

Uz naše pakračke vrtićance, na ovom natjecanju nastupili su i DV Radost Požega,  DV Kockica Lipik, DV Požega (Cvjetna livada  i Rudinska), DV Velika, DV Svetog Leopolda Mandića Požega, DV Šareni svijet Požega, DV Tratinčica Pleternica i DV Kutjevo.

Nakon svečanog postrojavanja i pozdrava Višnje Klobučar, ravnateljice Dječjeg vrtića „Maslačak“, igre je podizanjem olimpijske zastave svečano otvorila pakračka gradonačelnica Anamarija Blažević poželjevši svima dobrodošlicu, puno uspjeha u sportskim disciplinama kao i dobre zabave i smijeha.

Pakrački vrtićanci obranili naslov pobjednika

Djevojčice i dječaci, koje je uz sportska borilišta bodrio velik broj uglavnom roditelja i prijatelja, natjecali su se u malom nogometu, skoku u dalj, bacanju loptice, trčanju na 50 metara i u štafeti 4x25 metara, a ceremoniju zatvaranja festivala i proglašenja pobjednika uveličale su male plesačice Plesnog kluba Dolce Pakrac-Lipik kratkim prigodnim programom. Ekipno su najviše bodova osvojila djeca domaćini, polaznici pakračkog vrtića „Maslačak“, obranivši tako prošlogodišnji naslov pobjednika.

Iako su se svi natjecatelji borili u pravom olimpijskom duhu od pojedinačnih rezultata izdvajamo uspjehe naših pakračkih vrtićanaca stoga vrijedi istaknuti zlatnu medalju u malom nogometu kod dječaka, srebro je osvojila Korina Maic u bacanju loptice u dalj, a srebrni je bio i Dino Sažić u trčanju na 50 metara. Uspješna su bila djeca i iz susjednog lipičkog Dječjeg vrtića „Kockica“, tako je zlato u skoku u dalj kod djevojčica osvojila Gita Gamauf, dok je u istoj disciplini kod dječaka drugo mjesto zauzeo Luka Colosetti, a prvo Karlo Žunčić. U trčanju na 50 metara srebrna je bila i Lora Slako.

VIDI FOTOGALERIJU