Od 27. svibnja do 2. lipnja Pakrac će, već po tradiciji, biti domaćin najvećeg multimedijalnog događaja na ovim prostorima - 8. Multipak ponovo će tjedan dana vrvjeti događanjima zahvaljujući vrijednim organizatorima (Grad Pakrac, Robertoshop, Gradska knjižnica i Muzej), koji su navedenu sedmicu posvetili multimediji kako u prezentacijskom, tako i edukacijskom smislu. Tako će, počevši s ponedjeljkom 27. svibnja, svako prijepodne biti organiziran Mini-multipak (Knjižnica) s ciljem da se mlađim naraštajima približi svijet multimedije i eventualno se nekoga od njih regrutira u trajne zaljubljenike poput onih koji će ovu manifestaciju pohoditi i na njoj izlagati u Multipak tjednu.
Svečano otvorenje HI-FI izložbe - centralnog dijela Multipaka - predviđeno je za petak u 15 sati u kompleksu Janković, a kako doznajemo od djela organizacijskog tima, Monike Lucić Fider i Jelene Hihlik, izložbi luksuzne tehnologije, predviđenoj za vikend (petak do nedjelje), prethodit će odlično osmišljen multi - tjedan začinjen raznim projekcijama crtanih filmova i filmova za djecu, radionica, promocije knjiga. Povrh toga, svaka večer završavat će dokumentarcem u 20 sati. O kvaliteti istih dovoljno govori da će, primjerice u utorak, biti prikazan prošlogodišnji dobitnik Oscara za najbolji dokumentarni film Free solo.
U odnosu na prošlu godinu stvari će se malo promijeniti. Broj izlagača ostaje približno isti, njih oko četrdesetak izložit će svoje vrijedne eksponate na tri lokacije/slušaonice. Ove godine nema Hotela, ali je umjesto njega nova slušaonica smještena u prostor zgrade DPO (bivši „komitet – preko puta Suda). Ostale lokacije su još Muzej i Robertoshop tako da je prema ideji organizatora sve ostalo u prstenu radijusa stotinjak metara.
Centar događanja sada je kompleks Janković, a odlična stvar ove godine je i subotnje Dobro dvorište – svrstano pod „ostala“ događanja namijenjeno je onima koji će se kratko zadržati u hi-fi slušaonicama i zadovoljstvo potražiti u ostalim sadržajima. Ponuda je bogata, a uključuje mali sajam autohtonih proizvoda. kao i novost MultiE-bike. U suradnji s Parkom prirode Papuk stići će desetak električnih bicikala i organizirat će se turističke vožnje na lokalne izletničke lokacije. Tu je i prezentacija i izložba 3D modela, Multi-izlet koji osmišljava Turistička zajednica pa Multi-grah u izvedbi Udruženja obrtnika Pakrac – Lipik. Svemu tome, ne treba posebno naglašavati, prethodi večernji koncert u petak u 21 sat kad na pozornici svira grupa Detour.
Multipak završava u nedjelju kad će se slušaonice biti otvorene do 14 sati.

VIŠE O 8. MULTIPAKU