U sklopu obilježavanja 24. godišnjice VRO „Bljesak“ kada se ujedno obilježava i Dan branitelja Pakraca, izaslanstva gradova Pakraca i Lipika te predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata danas su odali počast poginulim braniteljima paljenjem svijeća i polaganjem vijenaca na pakračkom i lipičkom groblju.

Uz gradonačelnicu Anamariju Blažević, zamjenika Marijana Širca i predsjednika Gradskog vijeća Pakrac Miroslava Ivančića, našima poginulim sugrađanima počast su odali i dogradonačelnik Lipika Slobodan Katunar, Davor Huška, pomoćnik ministrice regionalnog razvoja i fondova EU, predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata Pakraca i Lipika, predstavnici pakračkog Gradskog odbora HDZ-a, pakrački gradski vijećnici, predstavnice Udruge udovica poginulih hrvatskih branitelja iz Rijeke, predstavnici srodnih braniteljskih udruga iz Petrinje i Imotskog te korisnici Doma hrvatskih veterana iz Lipika.

Miroslav Ivančić, predsjednik Udruge hrvatske policije branitelja Pakraca i Lipika koji je organizator obilježavanja, osim svih poginulih hrvatskih branitelja prisjetio se i 21. godišnjice smrti ministra obrane Gojka Šuška. Zahvalu braniteljima za sve što su napravili ratnih godina, ali i za sve za što se bore danas, iskazala je gradonačelnica Anamarija Blažević dodavši kako žrtva svih poginulih u Domovinskom ratu neće biti zaboravljena.

Poslije obilježavanja obljetnice „Bljeska“ na pakračkom groblju upriličena je sveta misa za sve poginule i nestale hrvatske branitelje u pakračkoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije.