Više od 300 bikera u sklopu obilježavanja 24. godišnjice VRO „Bljesak“ danas je odalo počast poginulim hrvatskim braniteljima na pakračkom i lipičkom području sedmim po redu motodefileom „Bljesak“, a kao i svake godine obilježavanju su se priključili i članovi pakračkog Motorističkog kluba Vitezovi tame te lipičkog Motokluba Iohannites.

Nakon središnjeg obilježavanja VRA Bljesak u Okučanima skupina motorista branitelja zaputila se prema Lipiku i Pakracu, kako bi na grobljima odali počast poginulim hrvatskim braniteljima. Na pakračkom Rimokatoličkom groblju dočekala ih je gradonačelnica Anamarija Blažević gdje su se pripadnici braniteljskih moto klubova paljenjem svijeća i zajedničkom molitvom poklonili poginulim braniteljima i zahvalili na najvećoj žrtvi što su mogli dati za domovinu.

U kratkom obraćanju gradonačelnica Blažević zahvalila je svima koji čuvaju sjećanja i vrijednosti Domovinskog rata podsjećajući kako Pakrac nikad nije prešao u neprijateljske ruke te istaknula ponos na sva događanja kada su hrvatski branitelji u potpunosti oslobodili ovo područje stoga i Dan hrvatskih branitelja Pakraca proslavljamo u čast VRO „Bljesak“.

„Skupili smo se doslovno iz svih krajeva Lijepe naše. Krenuli smo rano ujutro iz Osijeka, jedna kolona krenula je iz Petrinje, u Novskoj smo se našli s ostalim bikerima iz Dalmacije i Zagreba da bi se pred Okučanima spojili u jednu kolonu. Danas ovdje nisu samo veterani nego i puno mladih ljudi. Osim što se sjećamo naših poginulih suboraca cilj je da mladi saznaju i nauče što se događalo tih ratnih godina“, rekao je Darko Zec, organizator defilea i predsjednik Moto kluba “Veterani Slavonije i Baranje” iz Osijeka.

Sve sudionike moto defilea ugostili su članovi MK Vitezovi tame i njegov predsjednik Zdravko Filipin na prigodnom domjenku i druženju u prostoru pakračke gradske tržnice.