banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

Goran Štefanec iz Lepoglave, bivši pirotehničar, a danas pripadnik Oružanih snaga Republike Hrvatske koji je boravio i u mirovnoj misiji u Afganistanu, jučer je u spomen na oca, hrvatskog branitelja Josipa Štefanca koji je poginuo u Pakracu, prešao biciklom put dug oko 180 km, od očeva groba u Lepoglavi do mjesta njegove pogibije u Pakracu.

Gorana su ispred zgrade pakračke općine dočekali Miroslav Ivančić, predsjednik Gradskog vijeća Pakrac, zajedno s predstavnicima Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Pakrac – Lipik, kao i s predstavnicima HVIDRA-e Požeško-slavonske županije na čelu s predsjednikom Stipanom Grgićem, kako bi zajednički odali počast položivši vijence i zapalivši svijeće na mjestu stradavanja Goranovog oca.

Josip Štefanec bio je pripadnik 2. varaždinske bojne 104. brigade HV-a, a  poginuo je od snajperskog hica na jučerašnji dan 9. travnja 1992. godine, na prvoj liniji bojišnice, u neposrednoj blizini Policijske postaje u Pakracu.

U kratkom i vrlo emotivnom govoru ratni zapovjednik 2. bojne 104. brigade Hrvatske vojske umirovljeni bojnik Mirko Druško istaknuo je kako je Goranov otac bio jedan od najboljih njegovih vojnika, vrlo hrabar i iznimno uzoran, netko tko je zadaće izvršavao besprijekorno i sa srcem branio domovinu.

„Josip je iza sebe ostavio suprugu i dvoje male djece koji su se sami morali nositi sa životnim nedaćama. Goran se upravo zbog oca i svih branitelja koji su dali najveću žrtvu, čim je postao punoljetan, pridružio pirotehničarima i krenuo u razminiravanje Hrvatske, a sjećanje na očevu žrtvu nosi i danas kao pripadnik Oružanih snaga RH“, dodao je umirovljeni bojnik Druško.

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić