Jutarnjom tjelovježbom ispred Srednje škole Pakrac jutros je započeo program „Gea oprosti“ koji već tradicionalno organizira Palijativni tim „LiPa“, a kojim različitim aktivnostima tijekom travnja žele skrenuti pažnju na kvalitetu okoliša i način življenja.

Pakrački srednjoškolci tako su današnje jutro započeli zagrijavanjem uz aerobic i zdrav doručak koji su im pripremili članovi PT LiPa, a veselo je bilo i u dječjem vrtiću gdje su starije grupe vrtićke djece uz mnogo smijeha sudjelovale u ranojutarnjem vježbanju te tako obilježili Dan zdravlja.

Sljedeće aktivnosti započinju 15. travnja kada će članovi Palijativnog tma „LiPa“ u suradnji s pakračkim i lipičkim dječjim vrtićima posaditi stabla na jezeru Ramincu i uz Pakru u „Veneciji“. Idućeg dana, 16. travnja bit će organizirana kreativna radionica u lipičkom dječjem vrtiću, a s počekom u 18 sati bit će održano i javnozdravstveno predavanje dr. Jasmine Kovačević.

Članovi i volonteri Palijativnog tima „LiPa“ 18. travnja na pakračkoj tržnici besplatno će građanima mjeriti tlak i šećer u krvi, a program završava 29. travnja kreativnom radionicom u Gradskoj knjižnici Pakrac.