U Oglasniku javne nabave objavljena je obavijest o nadmetanju za projekt Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Lipik-Pakrac, konkretno izvođenje radova na rekonstrukciji sustava vodoopskrbe te rekonstrukciji sustava odvodnje. To podrazumijeva ponude potencijalnih izvođača za izgradnju 4.160 metara novog dovodnog vodoopskrbnog cjevovoda Pakrac-Lipik, rekonstrukciju 7.072 metara dovodnog cjevovoda Gaj-Dobrovac i  25.135 metara vodoopskrbne ulične mreže  na području Pakraca i Lipika, kao i izgradnju 33.434 metara sustava odvodnje (kanalizacije) i rekonstrukciju 22.499 metara sustava postojeće ulične kanalizacijske mreže u ova dva naselja s izgradnjom 18 različitih crpnih stanica.

Procijenjena vrijednost radova je 99.080.620 kuna, a planirani rok otvaranja ponuda je 15. svibnja.

Nakon 15. svibnja povjerenstvo sastavljeno od predstavnika gradova Pakraca, Lipika, Hrvatskih voda, Voda Lipik i Ministarstva zaštita okoliša u roku od 3 mjeseca temeljom kombiniranog kriterija izabrat će najboljeg ponuđača. Nakon toga slijedi rok za žalbe neprihvaćenih ponuditelja u trajanju od 15 dana i ako ne bude žalbi slijedi potpisivanje ugovora s izvođačem nad čemu ima nadzor Agencija za plaćanje u poljoprivredi. Kako procjenjuje Marijan Pierobon, direktor Voda Lipik, ako sve bude idealno, pri čemu se prvenstveno misli da se pojavi izvođač (može i inozemni), unutar procijenjene vrijednosti radova i ne bude žalbe, radovi koji podrazumijevaju ogromna kopanja po gradskim prometnicama mogli bi početi do kraja godine. U protivnom sve ponovo postaje, što se tiče rokova, neizvjesno.

To naglašavamo stoga što projekt idejno datira od 2010. godine, a prihvaćen je u Ministarstvu zaštite okoliša i Hrvatskim vodama pred nekoliko godina da bi ugovor o tome bio potpisan između ministarstva, Hrvatskih voda i Voda Lipik u prosincu 2017. u Vinkovcima u sklopu Projekta Slavonija. Od tada su razne institucije pripremale natječajnu dokumentaciju.