Polaganjem vijenaca, paljenjem svijeća i molitvom danas je gradsko izaslanstvo predvođeno gradonačelnicom Anamarijom Blažević, pakrački gradski vijećnici te predstavnici pakračkih braniteljskih udruga obilježilo blagdan svog nebeskog zaštitnika sv. Josipa, koji se od 1996. godine slavi i kao Dan grada Pakraca.

Tom prigodom položeni su vijenci i zapaljene svijeće kod spomen-obilježja poginulim hrvatskim braniteljima na Rimokatoličkom groblju u Pakracu, kod spomenika prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu, kod kapelice sv. Josipa te kod biste dr. Ivana Šretera.

„Danas se želimo na dostojanstven način prisjetiti onih koji su poginuli za domovinu, ali prisjetiti se i svih preminulih Pakračanki i Pakračana. Istovremeno se želimo prisjetiti i stradavanja našeg grada, no isto tako želimo gledati i u bolju budućnost koja je pred nama“, rekla je gradonačelnica Blažević u kratkom obraćanju okupljenima čestitavši svim sugrađankama i sugrađanima blagdan svetog Josipa, uz želju da zajedničkim radom učinimo Pakrac još ljepšim mjestom za život.

Nakon polaganja vijenaca u pakračkoj župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije služena je sveta misa koju je predvodio pakrački župnik Matija Juraković.