Križni put, trasu  dugačku oko četiri kilometra, od kapele Male Gospe do križa u Aleji poginulih branitelja na Rimo-katoličkom groblju hodalo se prijepodne Pakracem u znak sjećanja na poginule branitelja i civila u Domovinskom ratu s našeg područja. Pritom su na 14 postaja molili za sve stradalnike u Domovinskom ratu i sve one koji su u višestoljetnoj povijesti doprinosili boljitku Pakraca, kako je to na polaznoj postaji rekao pakrački župnik Matija Juraković  koji je predvodio molitve.

Prva postaja križnog puta bila je Kapela Male Gospe u Kusonjama, a kolona je mijenjajući nositelja raspela i krećući se ulicama  Ivana Gundulića, Josipa Juraja Strossmayera, Kalvarijom, Braće Radić preko trgova dr. Franje Tuđmana i  dr. Šretera zastala još 12 puta prije posljednje postaje na Rimokatoličkom groblju Pakrac. Na prvoj i posljednjoj postaji molitvu je vodio pakrački župnik Matej Juraković, a one između župni suradnik, ujedno i župnik u Donjoj Obriježi Oliver Krančić.

Kako su izvijestili organizatori, pakračka župa i pakračke braniteljske udruge, na posljednju postaju je stigao 131 građanin.