Rad 20 sportskih udruga gradski proračun je posredstvom Sportske zajednice Grada Pakraca lani sufinancirao s 660 tisuća kuna. Pored toga Sportska zajednica je ostvarila oko 750.000 kuna vlastitih prihoda, najviše od iznajmljivanja sportskih objekata kojima upravlja kao što je sportska dvorana, kuglana i od polovine prošle godine teniski tereni, rekao je u izvješću o radu predsjednik Sadmir Delihodžić na sinoćnjoj skupštini Sportske zajednice Grada Pakraca.

Rashodi sportske zajednice, najviše za plaću tajnika i četvero zaposlenika te troškove održavanja objekata, uključujući i sredstva koja su proslijeđena klubovima, iznosili su 1,41 milijun kuna tako da je ostvaren prihod od oko 43.000 kuna. Ono što je posebno bitno, naglasio je tajnik Denis Relota, sva sredstva koja su temeljom Pravilnika obećana klubovima isplaćena su u potpunosti.

U ovoj godini plan je i nešto veći. Poznato je da je gradski proračun povećao sredstva za rad klubova na 702.000 kuna, a oko 770.000 očekuju vlastitih prihoda.

U raspravi članovi Skupštine koju čini po jedan predstavnik svakog pakračkog sportskog kluba izrazili su potrebu da se doradi pravilnik kojim se raspodjeljuju proračunska sredstva, a koji čini kategorizacija sporta te bodovanje ranga natjecanja i broja natjecatelja. Također je naglašena potreba veće zdravstvene skrbi.

Osim pohvale za rad gradonačelnica Anamarija Blažević je istaknula da je ponosna na smjer u kojem se razvija sport u Pakracu. To se ne odnosi samo na natjecanja nego i na razvoj infrastrukture koja je od osnutka Zajednice 2014. godine značajno narasla što će biti prisutno itekako i ove godine jer treba započeti energetska obnova gradske dvorane vrijedna 6,5 milijuna kuna, ali i niz aktivnosti na gradskoj sportskoj zoni. Ona je pozvala gradske udruge na više međusobnog povezivanja i suradnje u radu.