I ovogodišnji, višednevni program obilježavanja Dana Grada Pakraca za Pakračanke i Pakračane, ali i posjetitelje koji će iz drugih gradova i krajeva u ožujku posjetiti Pakrac, donosi raznoliku paletu sadržaja, od kojih svatko može pronaći ponešto za sebe. Obilježavanje se nastavlja u ponedjeljak 11.3. kada će u 17 sati, u Hotelu Pakrac biti održana svečanost proglašenja najboljeg sportaša Grada Pakraca za 2018. godinu, u tradicionalnom izboru „Pakračkog lista“.

„Dan gospodarstva“ bit će organiziran u utorak 12.3., od 10 sati u Poduzetničkom centru Pakrac, a ovogodišnji naglasak je na poticanje mladih na vlastite poslovne pothvate te unaprjeđenje konkurentnosti malog i srednjeg poduzetništva kao generalnog razvoja Pakraca.

14.3. - svečana sjednica Gradskog vijeća

Središnje obilježavanje Dana Grada Pakraca sa svečanom sjednicom Gradskog vijeća ove godine će biti održano u četvrtak 14.3. s početkom u 15 sati, u Hrvatskom domu dr. Franjo Tuđman u Pakracu. Sat vremena ranije, na Trgu bana J. Jelačića bit će upriličena svečanost početka obnove središnjeg gradskog trga.

Svoj obol ovom svečanom danu dat će i najmlađe Pakračanke i Pakračani pa će tako od 9,30 sati u dvorištu kurije Janković biti održan „Sajam dječjeg poduzetništva“, a u gradskoj vijećnici će od 10,30 sati biti organiziran i kviz na temu „Volim svoj grad“.

15.3. - „Poklon mome gradu“

Petak 15.3. rezerviran je za također tradicionalnu i uvijek vrlo posjećenu manifestaciju „Poklon mome gradu“ koja započinje u 18 sati u Gradskoj sportskoj dvorani. Uz dodjelu priznanja i nagrada uspješnim učenicima i njihovim mentorima, pakrački školarci će održati i prigodan program, a ovogodišnja tema je 100 godina Nogometnog kluba „Hajduk“ Pakrac.

16.3. - koncert grupe „Magazin“

Pakračanke i Pakračani u povodu Dana Grada svake godine imaju prigode u svome gradu uživati i u velikom koncertu, a ove godine će ih zabavljati grupa „Magazin“ i to u subotu 16.3. u Gradskoj sportskoj dvorani, na velikom koncertu koji će početi u 20 sati. Ulaz na koncert neće se naplaćivati. Ispred gradske sportske dvorane bit će prometno već od 16 sati jer je za tada zakazan „Sajam udruga“.

Subotnje prijepodne je pak rezervirano za također tradicionalan „Križni put Grada Pakraca“. I ove godine će sudionici križnog puta pohoditi postaje od kapele Male Gospe u Kusonjama, do Spomen obilježja na gradskom grublju u Pakracu.

Sportski štih tome danu dati će šahisti koji će od 10 sati u gradskoj vijećnici kurije Janković sudjelovati na šahovskom turniru, dok će od 8 sati u prostorijama Stare škole u Pakracu biti održane sportske igre slijepih i slabovidnih.

U znaku sporta proteći će i nedjelja 17., odnosno ponedjeljak 18.3. U nedjelju će na jezeru Raminac od 9 sati započeti „Otvoreno prvenstvo grada Pakraca u ribolovu“ dok je ponedjeljak rezerviran za kuglački turnir koji od 17 sati započinje u Gradskoj kuglani Pakrac.

19.3. - sveta misa u župnoj crkvu Uznesenja BDM

U utorak 19.3., na sam blagdan sv. Josipa, zaštitnika Pakraca, u župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije će od 11 sati biti služna sveta misa kojoj će prethoditi polaganje vijenaca i paljenje svijeća na Spomen obilježju na pakračkom groblju, a u znak sjećanja na sve poginule i umrle hrvatske branitelje. U popodnevnim satima, točnije od 18, u Muzeju grada Pakraca biti će organiziran zanimljiv kviz znanja o povijesti i baštini grada pod nazivom „(Ne)poznati Pakrac“.

21.3. - kazališna predstava „Kako misliš mene nema?“

U ožujku će u Pakracu na svoje doći i ljubitelji kazališta. U četvrtak 21. 3. s početkom u 19,30 sati, u  Hrvatskom domu dr. Franjo Tuđman će biti organizirana predstava Teatra Exit - „Kako misliš mene nema?“.

Ovogodišnje obilježavanje Dana Grada Pakraca završava u nedjelju 24.3. i to na Gradskoj kuglani Pakrac na kojoj će od 9 sati započeti kuglački turnir mlađih uzrasta.

[caption id="attachment_21354" align="aligncenter" width="722"] Print[/caption]