Danas će biti održana redovna sjednica Gradskog vijeća Pakrac. Ono što ovu sjednicu čini posebnom je što će nakon 12-tak godina biti održana ponovo u gradskoj vijećnici na drugom katu zgrade u kojoj radi i gradska uprava koja je nedavno opremljena novim namještajem. U vrijednosti oko 90.000 kuna kupljen je konferencijski stol s 32 stolaca. Još nekoliko manjih stolova za rad novinara i stručnih službi je u uglovima vijećnice, te okolo dvadesetak sjedećih mjesta za promatrače i druge sudionike, sve u dominantnoj plavoj (gradskoj) boji.

Osim novog namještaja vijećnica je oplemenjena i trakastim zavjesama, a za sve to je iz gradskog proračuna potrošena oko 90.000 kuna. U nastavku modernizacije slijedi rad na razvoju umrežavanja predviđenog informatičkog sustava i vjerojatno ozvučenja.

Ovaj prostor kao vijećnica nakon Domovinskog rata je služio od kraja 1993. do 2006. godine kada su sjednice gradskog vijeća preseljene u veći i novouređeni prostor u sklopu kurije Janković tako da će ovo biti prva sjednica u pakračkoj vijećnici nakon 12 godina. U međuvremenu je na vijećnici promijenjena vanjska stolarija što je dodatno devastiralo zidove tako da je zapušten i namještajem osiromašeni prostor uglavnom služio za radne sastanke, a ponajviše za izborne aktivnosti kada su u njoj prikupljani materijali sa pakračkih biračkih mjesta. U međuvremenu su zidovi sanirani, ponovo okrečeni i postavljen je novi pod, a sada je i opremljena namještajem tako da je posve u funkciji.

U povijesti Pakraca prema monografiji „Ulicama moga grada“ autora Duška Kličeka prva gradska vijećnica nalazila se u takozvanoj „varoškoj kući“ (danas turistička zajednica i Muzej vojne i ratne povijesti) izgrađenoj još 1771. godine koja je zbog namjene za potrebe tadašnje lokalne administracije i samouprave i dobila to ime. Preciznih i zapisanih podataka nema, ali se pretpostavlja da je kao vijećnica i administrativno sjedište, uz pomoć još nekih zgrada,  ovaj objekt služilo u tu svrhu sve do 1953. godine kada je završena izgradnja „općinske“ zgrade u kojoj je i danas lokalna i državna administracija. U vijećnici na drugom katu ovog objekta su održavane sjednice lokalnog predstavničkog tijela sve do 1991. godine i početka Domovinskog rata. Nakon improvizirane obnove i povratka administracije u nju općinsko vijeće je ponovo 1993. godine nastavilo sa svojim sjednicama, najprije u maloj vijećnici na prvom katu, potom i u velikoj.

Dvorana u kuriji Janković ostat će u funkciji koju je imala i do sada, za potrebe i raznih priredbi i manifestacija udruga i ustanova.

Na današnjoj "povratničkoj" sjednici, prema dnevnom redu koji je predložio predsjednik Miroslav Ivančić vijećnici će raspraviti godišnje izvješće o lanjskom proračunu i polugodišnjem radu gradonačelnice, kao i lanjsko poslovanje tvrtke Pakrac-Plin, novim investicijama poput rekonstrukcije nogostupa i postavljanje balona na teniskim terenima, ali i donijeti odluku o ovogodišnjim dobitnicima gradskih javnih priznanja.