Irena Mladić i Anamarija Pavičić, učenice 3. razreda pakračke gimnazije, Klara Adžijević, učenica 4. razreda gimnazije, te Mateja Mladić, učenica 1. razreda medicinskog usmjerenja, plasirale su se na državnu Vjeronaučnu olimpijadu koja će biti održana od 3. do 5. travnja u Osijeku i Đakovu. To su izborile kroz nastup na međužupanijskom biskupijskom natjecanju iz vjeronauka za osnovne i srednje škole koje je jučer održano u Požegi za koje ih je pripremala vjeroučiteljica Dragana Akšmanović.

Tema ovogodišnje vjeronaučne olimpijade koju su organizirali Katehetski ured Požeške biskupije, Agencija za odgoj i obrazovanje te Upravni odjel za društvene djelatnosti Požeško-slavonske županije je „Svjedoci radosne vijesti u hrvatskom narodu“, a biskupijska razina natjecanja sastojala se od tri natjecateljske discipline: testa, tombole i kviza „Tko želi biti Isusov milijunak“.

Pakračke srednjoškolske pokazale su najbolje znanje iz vjeronauka u konkurenciji  16 srednjih škola, a prve tri najuspješnije ekipe osnovnih i srednjih škola zajedno s vjeroučiteljima mentorima u Dvorani sv. Lovre Biskupskog doma u Požegi primio je požeški biskup Antun Škvorčević.