Uspješna natjecateljska sezona u kojoj su MK Pakrac – Lipik predstavljali Noa Polenus i Lenče Stefan u klasi MX50J, Papak Luka i Tessari Matija u klasi MX2, te Tessari Josip i Jurčević Robert u klasi B-250 kao i vrlo visoka razina organizacije tradicionalne utrke „Bljesak 2018“ glavne su odlike klupske 2018. godine, rečeno je na skupštini MK Pakrac – Lipik održanoj 2. ožujka na Matkovcu.
U izvještaju o radu predsjednice kluba Nevije Straga koji je podnio tajnik Marko Straga rečeno je da se protekla sezona sastojala od deset motocross utrka te šest pojedinačnih utrka Supercrossa. Rezultatski gledano to je izgledalo ovako: Noa Polenus je u klasi MX50 na Otvorenom prvenstvu Hrvatske u konkurenciji sedam vozača zauzeo izvrsno 3. mjesto u ukupnom poretku osvojivši za klub pritom 255 bodova. Unatoč teškoj ozljedi Stefan Lenče je sezonu završio na odličnom 4. mjestu osvojivši klupskih 226 bodova. Luka Papak je u klasi MX-2 zauzeo 7. mjesto s 251 bodom, dok je Matija Tessari u klasi MX-2 s 42 boda ukupno bio 13. U svojoj premijernoj sezoni Josip Tessari je u klasi B-250 osvojio odlično 7. mjesto (od 17 natjecatelja) s 88 osvojenih bodova. Robert Jurčević je u istoj klasi bio 12. s 49 bodova. U ukupnom poretku klubova MK Pakrac-Lipik je u konkurenciji 15 klubova osvojio 10. mjesto sa 137 osvojenih bodova.


Osim pohvala vozača i čelnih ljudi saveza za izuzetno uspješno organiziranu utrku „Bljesak 2018.“ na Matkovac je pristigla i nagrada za očuvanje okoliša koja se dodjeljuje najbolje ekološki osviještenom organizatoru, a unatoč ovom priznanju iz kluba po tom pitanju najavljuju dodatne sadržaje i ulaganja te podizanje „zelene“ letvice.

Potrebno više volonterskih sati

Velika klupska briga je održavanje funkcionalnosti staze. Ona je, prema riječima tajnika Strage, na prihvatljivoj razini gleda li se vozna površina, no za dovođenje u red okoliša potreban je veći angažman samih članova kluba. Taj se problem provlači već neko vrijeme pa se razmišlja i o nabavci radnih strojeva. Prošle godine postavljena je mreža za navodnjavanje staze izrađena uz financijsku pomoć Grada Pakraca te onu fizičku pri izvođenju samih radova kada su uz članove kluba aktivni bili gradska radna grupa i lokalni poduzetnici Frivanto i Metalco.
Financijski klub stoji vrlo dobro. Iz izvještaja blagajnice Ivanke Tessari vidljivo je da je u 2018. godini prihodovano 70.026,41 kn od čega je najveći dio 32.928,54 stigao od Grada Pakraca odnosno Sportske zajednice, a veći dio ostatka prihoda pristigao je od sponzora. Posebno je istaknuta nemjerljiva sponzorska pomoć, pa iz kluba zahvaljuju i onim sponzorima koji su svoj financijski udio kompenzirali radnim satima, strojevima i ostalim oblicima pomoći.
Financijski planom procijenjeno je da će im za 2020. godinu trebati 70 tisuća kuna od čega će najveći dio (oko 45 tisuća) otići na organizaciju utrke „Bljesak“. Ostatak bi trebao biti dostatan za tekuće funkcioniranje kluba.


Pohvale za rad u prošloj godini stigle su od Gabrijele Sabo Seleši iz TZ Grada Pakraca te od Marijana Širca, pakračkog dogradonačelnika i Denisa Relote, tajnika SZGP koji su, svaki sa svoje pozicije, obećali da financijski plan ne bi trebao biti problematičan pošto je Grad Pakrac povećao ukupna proračunska davanja za sport.

Utrka „Bljesak 2019“ - 1. svibnja

Ove godine najviše pažnje usmjereno je na održavanje utrke „Bljesak 2019.“ koja će se voziti na matkovačkoj stazi 1. svibnja. Pripreme su već u tijeku i ne treba sumnjati da će utrka ponovo zaslužiti najviše ocjene svih sudionika. Od „ekoloških poteza“ organizacijskog tima za ovu godinu izdvajaju nabavu zelenih prostirki za sve vozače (za zbrinjavanje otpadnih tvari samih motora), više otpadnih zelenih stanica te plansko ozelenjavanje boksa za vozače.

Priznanje Branku Majstoroviću

Važna karika svih ovih godina u radu kluba je i Branko Majstorović za što mu je klub na jučerašnjoj skupštini zahvalio priznanjem za 25 godina djelovanja i rada. Branko je danas član MK Požega – promet, kamo je prešao iz sportskih razloga, no kako sam kaže, srce je ostalo na Matkovcu, u klubu kojem je svakodnevno na raspolaganju i usluzi.