banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

Tradicionalni „Mimohod pobjednika“ ulicama Pakraca održat će se sutra, trećeg dana obilježavanja 28. godišnjice početka Domovinskog rata i događanja vezana od 1. i 2. ožujka 1991. godine, a njegova ovogodišnja posebnost je da će u njemu sudjelovati i Kolinda Grabar - Kitarović, predsjednica Republike Hrvatske, potvrdila nam je glasnogovornica iz Ureda Predsjednice.

Predsjednica Grabar - Kitarović je u ovom mimohodu sudjelovala i 2017. godine.

Predsjednica će u Pakrac doći nešto prije 10 sati kako bi nazočila svetoj misi za sve poginule i umrle hrvatske branitelje koja će biti održana u pakračkoj župnoj crkvi. Oko 11 sati će biti pred crkvom formirana svečana kolona od hrvatskih branitelja koji su sudjelovali u obrani Pakraca koja će se Ulicom braće Radić i preko Trga dr. Ivana Šretera uputiti prema Rimokatoličkom groblju gdje će kod spomenika u Aleji branitelja biti položeni vijenci državnih tijela i predstavnika lokalnih samouprava te braniteljskih udruga.

Za 12,30 sati je na gradskoj tržnici predviđeno svečano postrojavanje sudionika, a najavljeno je, među ostalima i obraćanje predsjednice Grabar – Kitarović.

Prije dvije godine, 1. ožujka 2017., Predsjednica je došla iz Požege i u dolasku se zaustavila na Bučju kako bi odala počast stradalnicima četničkog logora te u Kusonjama kod kapele Male Gospe gdje je odala počast stradalim braniteljima iz 1991. i 1993. godine.

Nakon toga sudjelovala je u „Mimohodu pobjednika“, obišla Muzej vojne i ratne povijesti za čiji postav je donirala dva eksponata te održala govor na svečanom postrojavanju sudionika ispred zgrade PP Pakrac. Službeni posjet Pakracu je završila obilaskom bolnice.

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić