banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić

Naša osnovna škola danas je domaćin Županijskog Lidrana 2019., smotre kulturološkog stvaralaštva učenika osnovnih i srednjih škola Požeško-slavonske županije što će se održati u zgradi škole i Hrvatskom domu.

Učenici svih osnovnih i srednjih škola županije, njih 176 i 46 mentora  prezentirat će svoje stvaralaštvo iz literarnog, dramskog i novinarskog izraza, a stručna povjerenstva, ovisno o kvaliteti preporučit, će najuspješnije za regionalnu smotru.

Na svečanosti otvaranja što je održana u Hrvatskom domu sudionike je pozdravila Sanja Delač, ravnateljica škole domaćina, poželjevši im uspješne nastupe i da se ugodno osjećaju u Pakracu. Pritom je istaknula da joj je izuzetno drago da su domaćin učeničkog stvaralaštva u školskoj godini u kojoj obilježavaju 140 godina organiziranog školstva u Pakracu i 50 godina od završetka izgradnje matične školske zgrade. Pohvalila je trud učenika koji uz redovni školski  program odvajaju dio slobodnog vremena za razna natjecanja, a ova smotra im je nagrada za uloženi trud.

Značajnim jubilejima pakračkog školstva  je bio posvećen i dio programa na otvaranju u kojem su o prolaznosti vremena i mijenjanju školstva te kratko o pakračkoj povijesti  članovi dramske sekcije naše škole Ana Pierobon, Nina Babojelić, Antonia Kiš, Ema Kozić i Marko Barać progovorili kroz poučan i dobro pripremljen igrokaz na originalni tekst. Da će na Lidranu biti veselo nagovijestili su nastupom članovi plesne sekcije nižih razreda što je publika vrlo dobro prihvatila prativši ritam pljeskom.

Otvarajući smotru Vedran Neferović, zamjenik župana za društvene djelatnosti, nakon što je pohvalio uvodni program i poželio uspjeh svim sudionicima,  je izrazio zadovoljstvo što vidi da sva moguća današnja informatička i druga tehnologija ne može zamijeniti lijepu riječ, bilo da je izgovorena ili napisana.

Smotri, koja će potrajati do poslijepodnevnih sati, prisustvuje državni izbornik Ivan Đuričić, a otvaranju i pakračka gradonačelnica Anamarija Blažević.

 

banner delfin od 1.2.20224. - 31.7.2024.
Maletić