DVD Prekopakra u prošloj godini imalo je  samo jednu požarnu intervenciju na divljoj deponiji otpada, redovito je organiziralo dežurstva u vrijeme žetve te bilo na usluzi svim mještanima kad god je bilo potrebno, rečeno je sinoć na skupštini ovog Društva u Vatrogasnom domu u Prekopakri.

Neke od važnijih aktivnosti prošle godine bile su obilježavanje 90. obljetnice osnutka svečanom sjednicom i združenom vatrogasnom vježbom, sudjelovali su na skupnim vježbama Vatrogasne zajednice te uvježbavali ekipe mladeži i djece za natjecanja. Osim toga, prekopakranski vatrogasci educirali su se i na tečajevima, a dvoje članova, Josip Tepeš i Zlatko Levanić, dobili su čin vatrogasnog časnika, izvijestio je članove i goste skupštine zapovjednik Željko Širac.

U prošloj godini prihodovali su  oko 41.000 kuna od čega je najviše sredstava potrošeno na obilježavanje visoke obljetnice osnutka što je najvećim dijelom došlo iz gradskog proračuna. Sličan im je plan rada i ove godine, a naglasak stavljaju na proširivanje članstva i rad s mladima.

Pakračka gradonačelnica Anamarija Blažević čestitala je Društvu na radu, posebno zato što se prekopakransko društvo oslanja na pakračko pa su mnogi članovi sudjelovali i pomogli na drugim intervencijama u gradu. Pohvale je uputila zajedništvu koje se vidi kroz različite oblike usluga koje nude u selu, a posebno istaknula zadovoljstvo što njeguju dugu tradiciju postojanja kroz rad s mladima. Ilija Turković ml., zapovjednik DVD Pakrac, čestitao im je na uspješno obilježenoj prošlogodišnjoj obljetnici, a rad s mladima ocijenio odličnim što pokazuju i rezultati na vatrogasnim natjecanjima.

Da je DVD Prekopakra mještanima uvijek na usluzi potvrdili su i Dubravka Laučan, predsjednica udruge „Hrvatska žena“ Prekopakra, te Vlado Eck, predsjednik prekopakranskog mjesnog odbora, zahvalivši svim članovima na pomoći u organizaciji svih događanja.