Radio klub Pakrac 9a1pkc dobitnik je priznanja za osvojeno 3. mjesto na UKV natjecanju 9A Activity contest 2018. koje je održano u organizaciji Hrvatskog radioamaterskog saveza (HRS). Ova vrsta natjecanja održava se svake treće nedjelje u mjesecu, pravilno raspoređeno u 11 perioda, zaključno sa studenim tekuće godine.
Predsjednik pakračkih radioamatera Damir Žunić ističe da su tijekom prošlogodišnjeg natjecateljskog perioda od sedam članova kluba aktivna bila dvojica - Damir (9a5ay) i Dorian Žunić (9a3rrd).
Kao kuriozitet izdvaja podatak da je natjecanje odrađeno s antenom iz vlastite radionice koja je ujedno i jedina u Hrvatskoj za ovo područje frekvencijskog spektra.
“Antena je osmišljena i nastala u vlastitoj izvedbi ovdje u Pakracu i odmah je pobudila velik interes s područja Europe, Amerike i Indonezije", tvrdi Žunić i dodaje da je po profilu natjecateljska što znači da su performanse dovedene na visoku razinu učinkovitosti. „Jednako je dobra kao i druge vrhunske antene, a od nekih i bolja. Poslije moje objave preko YouTube kanala javile su mi se kolege iz s raznih strana svijeta za konstrukcijske detalje.“
„Nekoliko puta smo izašli na natjecateljsku lokaciju na Omanovac i tom prigodom nam je Skijaški klub „Omanovac“ izašao u susret s priključkom za struju. Ovom prigodom im se zahvaljujem na susretljivosti.“