U Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Lipik završeni su radovi vrijedni 320.000 kuna koja se odnosi na sustav upuhavanja zraka u mramorne i biserne kade. Ovom investicijom unaprijeđen je proces hidroterapije, rečeno je danas na  skromnoj svečanosti održanoj u njihovim Mramornim kupkama.

Tom prilikom ravnatelj Darko Kelemen istaknuo je da je ovaj zahvat, izvođača lipičke tvrtke „Vios“, samo dio većeg projekta sanacije Mramornih kupki, najljepše bolničke zgrade i simbola cijelog lječilišta, ali i tek dio u nizu manjih projekata kojima se diže kvaliteta i standard liječenja u ovoj ustanovi. Najavio je da već na proljeće u objektu „Fontana“ kreće rekonstrukcija šest soba. Ova orijentiranost na podizanje kvalitete već daje i financijske rezultate što je vidljivo iz prošlogodišnjeg poslovanja koja je bila rekordna po prihodima ostvarenim izvan proračunskih i fondovskih sredstava, pa su tako pacijenti privatno usluge Bolnice platili više od 6,5 milijuna kuna što je petina svih bolničkih godišnjih prihoda te povećanje za 13 posto u odnosu na prethodnu godinu. Kelemen je pritom naglasio, a uskoro su to potvrdili i ostali govornici, vrlo dobru suradnju s Gradom Lipikom i osnivačem Požeško-slavonskom županijom koja će vrhunac dosegnuti kroz projekt Terme Lipik  kojim će u daljnje unapređenje lipičkog lječilišta biti uloženo više od 30 milijuna kuna.

U ime zaposlenika diplomirani fizioterapeut Ivan Žilić rekao je da je ova investicija dokaz da lipičko lječilište prati suvremene tokove u zdravstvu, a zaposlenicima i pacijentima će konkretno donijeti manje buke i manje troškove.

Predsjednik Upravnog vijeća Bolnice Slobodan Katunar, uz ponovljeni naglasak na dobroj vertikalnoj suradnji, ponovio je da je Bolnica najvažnija lipička ustanova i stoga svako ulaganje u nju ima dodatnu važnost za Lipik, ali to ništa ne bi značilo bez stručnih i marljivih zaposlenika.

Gradonačelnik Vinko Kasana  je istaknuo da je ovaj projekt još jedan pokazatelj kako se malim koracima ide stalno naprijed. On je govorio o projektu „Terme“ kao dio Projekta Slavonija iz kojeg će u Bolnicu i sam Lipik u narednom razdoblju biti uloženo 60-tak milijuna kuna čime će se promijeniti izgled središta Lipika. Taj projekt je ocijenio kao jedan u nizu suradnje s institucijama RH i EU kroz koju se sada u Lipiku provodi 15 različitih projekata vrijednih oko 150 milijuna kuna.

Dožupan Vedran Neferović je rekao da je ovo tek jedna kockica iz mozaika investicija kojima se podiže kvaliteta usluga, ali i dio cjeline iz koje je vidljivo da se Bolnica osmišljeno razvija, što je zasigurno važno za Lipik, ne samo njegove pacijente, nego i lokalno stanovništvo koje od tog razvoja ostvaruje brojne koristi.