Ove zime u Požeško-slavonskoj županiji do sada je oboljelo od gripe 94 pacijenta od kojih dvadeset na području Pakraca i Lipika, službeni su podaci Zavoda za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije. Njihov voditelj epidemiološke službe dr. Ante Vitalija dozvoljava da je broj oboljelih tri do četiri puta veći, ali nisu potražili pomoć liječnika.

Dr. Vitalija kaže da do sada ove zime na našoj županiji nije bilo smrtnih slučaja, niti oboljelih koji su morali biti bolnički hospitalizirani.  Naša županija je uz zadarsku s najmanje oboljelih od gripe u Hrvatskoj, u kojoj je do sada registrirano 17.500 oboljelih, s 29 smrtnih slučajeva. Dr. Vitalija nema stručno objašnjenje zašto je kod nas tako mala pojava gripe.  Lani i preklani vrhunac gripe bio je u petom tjednu u godini, dakle početkom veljače, ali struka ne želi prognozirati znači li to da će pojavnost gripe i dalje rasti.

Na našoj županiji je pocijepljeno oko 5500 tisuća ljudi, ali u Zavodu za javno zdravstvo cjepiva još ima pa dr. Vitalija poziva one koji se žele cijepiti, jer još nije kasno, da to učine utrkom ili četvrtkom u njihovoj ambulanti u pakračkom Domu zdravlja.